מה יותר נחמד מאשר לצאת מפתח הבית ולקטוף צמחי תבלין לתבשיל, כמה עלים לתה או חופן צמחי מרפא טריים ואורגניים? צמחי תבלין ומרפא אינם בררניים, בדרך-כלל, ביחס לבית-גידולם. אפשר לשתול אותם באדמה או במיכלים, בחצר, במרפסת או באדנית, והם קלים לגידול בתנאי שיש להם הרבה אור, מים ואויר.
אזוב (זעתר), זוטה, לבנדר, תימין, רוזמרין ואזוביונים כמו מרווה הם צמחים חסכוניים במים, שאינם זקוקים לטיפולי הדברה ואינם סובלים ממזיקים, ולכן משתמשים בהם באתרי קק"ל ( במיוחד בתצפיות נוף, חניונים לפיקניק, ואתרי הנצחה שונים) כשהתנאים המקומיים מתאימים. נציין במיוחד את הפגודה התאילנדית ואת פארק חניון העיוורים ביער בן שמן - פארק ייחודי שמטרתו להעניק לכבדי ראייה ולעיוורים הזדמנות לטייל בנוף הפתוח בכוחות עצמם. במקום ניטעו צמחים בעלי ריח חזק כמו יסמין ערבי, מרווה, רוזמרין, לבנדר, מרווה וזוטה לבנה. שלטי ההסבר כתובים בכתב ברייל בעברית ובאנגלית, ובהם איורים מובלטים המתארים את הצמחייה ואת הממצאים הארכיאולוגיים שבמקום.
בגינה הביתית שלכם יתאימו לחורף אכילאה, לענה, לבנדר, קמומיל, מליסה, לואיזה וזעתר (אזוב). גם שמיר, פטרוזיליה וכוסברה, ירקות שורש (צנון וצנונית, סלרי, קולורבי, גזר, בצל ושום) ועלים (חסה, כרובית, סלק, תרד) גדלים יפה בעונה זו. הוראות שתילה וגידול תוכלו לקבל במשתלות. הוראות קטיף, יבוש ושימור צמחי תבלין ומרפא תוכלו למצוא כאן.