פרויקט מסע: "נפגשים בשביל ישראל"

יוצאים לדרך: טקס גזירת הסרט לפני היציאה למסע. בהצלחה! צילום: אלון שריג
חוזרים לשביל ישראל: פרויקט מסע בשביל ישראל יצא לדרך זו השנה ה-16. נושא המסע הוא "פה ושם בארץ ישראל". ההליכה החלה ב-15.2.2021 ותסתיים ב-12.4.2021

לתשומת לבכם: המסע יתקיים בכפוף להנחיות הקורונה. ההשתתפות מותנית בהצגת אישור חיסון, אישור החלמה או אישור עדכני לבדיקת קורונה שלילית
הצטרפו אלינו למסע "נפגשים בשביל ישראל"! לאורך המסע, שעוסק השנה בנושא "פה ושם בארץ ישראל", תוכלו להרחיב את היכרותכם עם קהילות המוצא שמהן מורכבת החברה הישראלית, ללמוד על אתרים מרתקים ואירועים שהתרחשו בארץ באמצעות הדרכות שיתבצעו על ידי מדריכי קק"ל, ליהנות משלל אירועים והפעלות, מחברה טובה ואיכותית ומנופיה המקסימים של ארצנו. תוכלו לעקוב אחר המסלול, לתכנן ולהצטרף למסע בהתאם ללוח הזמנים המפורסם כאן. קדימה, הירשמו ובואו לצעוד עמנו. אנחנו מחכים לכם!* שימו לב: ההרשמה נערכת מראש

"נפגשים בשביל ישראל" הוא מסע ארוך ולא שגרתי בטבע – מאילת ועד שאר יישוב – המקום שבו התרסקו שני מסוקי היסעור בלילה הנורא ההוא, ב-4 בפברואר 1997. בין הנופלים בהתרסקות באותו לילה היה גם סמ"ר אבי אפנר. הוריו, רעיה ויוסי, החליטו להנציח את זכרו ואת זכר חבריו במסע סמלי בשביל ישראל.

תכנית המיזם בנויה משלוש אבני יסוד:

  1. אבן ההנצחה – במהלך המסע מונצחים בכל יום חללי צה"ל ונפגעי פעולות האיבה.
  2. אבן ההתחדשות – התחדשות בהיכרות עם אנשים תוך כדי הליכה, היכרות ישירה של אנשים שלא נפגשו בעבר וקיום סדנאות לימוד העוסקות בתרבות היהודית-ישראלית.
  3. אבן השיח – במסע מתקיימים דיאלוגים בלתי אמצעיים וגם מובנים (מעגלי שיח) בין קהלים שונים בחברה הישראלית: דיאלוגים רב גילאים, רב תרבותיים והטרוגניים, במטרה להעמיק את הקשר והתובנות תוך קבלת האחר באשר יהיו דעותיו.

במהלך המסע היומי, שאורכו 15–20 ק"מ, עוסקים בסדנאות מובנות ומסיימים את היום במפגש המתקשר למקום, לאישיות שאתה נפגשים, למיזם האישי או הקהילתי ולעתים גם לזמן שבו צועדים.

מתי זה קורה?

בכל שנה מתחילים את המסע באילת ובמשך כחודשיים עוברים לאורך כל מדינת ישראל.


השנה, 2021, ההליכה בשביל ישראל החלה ב-15.2.2021 ותסתיים ב-12.4.2021

כותרת המסע השנה היא "פה ושם בארץ ישראל". במהלך 44 ימי המסע יצעדו המשתתפים בנתיבי המדינה המספרים על מקומות, אנשים ואירועים לאורך השביל.

לפני שמונה שנים הצטרפה קק"ל למיזם כשותפה אסטרטגית, המסייעת ושותפה בתוכן, בהדרכה ובמנהלה.