"חוויה עוצמתית": 15,000 איש צעדו עם פצועי צה"ל

תומכים ומחזקים: אלפים רבים צעדו בכ"ט בנובמבר לצד פצועי צה"ל ונפגעי פעולות האיבה, בצעדת "צועדים ומצדיעים" שנערכה זו השנה השביעית. הפצועים חלקו עם המשתתפים את סיפוריהם האישיים
כ-15,000 משתתפים, בהם תלמידים, חניכי מכינות, חיילי צה"ל, אנשי כוחות הביטחון, משפחות, חברים ופצועי צה"ל, יצאו ביום שלישי, כ"ט בנובמבר, 29.11.2022, לצעוד יחד עם פצועי צה"ל ונפגעי פעולות האיבה ולשמוע מהם סיפורי גבורה ואחוות לוחמים. לאורך כל הבוקר צעדו המשתתפים בעשרה מוקדי טיול ומסלולים מרהיבים ברחבי הארץ, מדן ועד אילת, דרך אתרים ויישובים לאורכה ולרוחבה של המדינה. את הצעדה הובילה קק"ל בשיתוף עם ארגון נכי צה"ל ונפגעי פעולות האיבה, עמותת זהות, האגף לתרבות יהודית ואגף של"ח במשרד החינוך, עמותת אשכולות ושותפים נוספים.

לכל אחד מעשרת מסלולי הצעדה, שהדריכו מדריכי קק"ל, הצטרפו מספר לוחמים פצועי צה"ל ונפגעי פעולות איבה, שסיפרו את סיפור הפציעה שלהם, שהשאיר חותם בגופם ובנפשם וסיפור ההתמודדות היומיומי המלווה אותם. המשתתפים התרגשו מהאירוע, מהמפגש האישי עם הלוחמים והפצועים ומהסיפורים המרגשים, ולעיתים אף יוצאי הדופן והעוצמתיים, ששמעו. בסיום הצעדות התקיימו עצרות תמיכה והזדהות, בהשתתפות אנשי ציבור, נציגי ארגון נכי צה"ל ונפגעי פעולות האיבה, פצועי צה"ל ונפגעי פעולות איבה ועוד.

צועדים בכ"ט בנובמבר

בישראל חיים כיום למעלה מ-70,000 פצועי צה"ל ופעולות האיבה. יום ההוקרה השנתי לפצועי צה"ל ונפגעי מערכות האיבה בישראל הוא יוזמה שצמחה מהשטח, ובקיץ 2014 עברה החלטת ממשלה שהפכה אותה ליום ממלכתי רשמי. התאריך שנקבע, י"ז בכסלו, הוא התאריך העברי של כ"ט בנובמבר 1947, היום שבו החליטה עצרת האומות המאוחדות על סיום המנדט הבריטי והקמת מדינת ישראל. הבחירה במועד זה מסמלת את הזיקה בין נסיבות פציעתם של הנפגעים לבין תקומת ישראל והצורך בשמירה עליה.

יו"ר ההסתדרות הציונית, יעקב חגואל, ציין: "למעלה מ-70,000 פצועי מערכות ישראל ונפגעי פעולות איבה חיים בקרבנו. הם נושאים את כאבם וממשיכים לשאת כל חייהם צלקות פיזיות ונפשיות, נכויות, כוויות וטיפולים, אבל היום אנחנו עוצרים לרגע ומוקירים להם תודה על ההקרבה שהם נושאים מדי יום למען חיים בטוחים יותר של כולנו על חלקת האלוהים שאנחנו כל כך אוהבים".

"חינוך לאהבת העם והמורשת"

בדרך עמיחי בעלי עד שילה הקדומה צעדו כ-1,000 בני נוער, תלמידי מכינות וחיילים ונהנו ממפגשים מרגשים ומשמעותיים עם 15 גיבורי ישראל – פצועי צה"ל ונפגעי פעולות האיבה שהגיעו במיוחד לספר את סיפור גבורתם ושיתפו בהתמודדות שמלווה אותם ואת משפחותיהם. בטקס השתתפו גם ראש המועצה, ישראל גנץ, ונציג דירקטוריון קק"ל וח"כ אופיר סופר ששיתף בסיפור פציעתו האישי.

שר-שלום ג'רבי, מנהל החטיבה לחינוך ולקהילה בקק"ל, אמר: "לא לחינם בחרה ישראל לקיים יום זה בכ"ט בנובמבר, תאריך שמסמל את הזיקה העמוקה בין קיומה של מדינת ישראל לבין לוחמיה ופצועיה ששומרים על המשך קיומה. עם ישראל מתמודד עם אתגרים ביטחוניים בלתי פוסקים לאורך כל ההיסטוריה. אלו ההתמודדויות שלנו, זהו החינוך שלנו לאהבת העם, הארץ, המורשת. זו המדינה שלנו".

מנהלת בית הספר גשר ברחובות, הגב' הילי יהלום, שיתפה בעמוד הפייסבוק של משרד החינוך, מחוז מרכז: "הצעידה המשותפת והמפגשים המרגשים עם הפצועים חיברו ואיחדו בין כל המשתתפים. ערך הערבות ההדדית קיבל משמעות ונוכחות מוחשית עבור התלמידים. האחדות היא זו שמייצרת תקווה לחיים טובים ובטוחים יותר. הקשר עם פצועי צה"ל ופעולות האיבה ועם משפחותיהם הוא זכות וחובה מוסרית גם יחד, ומהווה מקור של עוצמה וגאווה".