טיול אש: כך תדליקו (ותכבו) מדורה

טיול אש: כך תדליקו (ותכבו) מדורה

צילום: Canva
ל"ג בעומר, טיול בטבע, מסיבת כיתה, קומזיץ – להדלקת מדורות בטבע יש לא מעט סיבות ותירוצים, עכשיו צריך גם לדעת להדליק נכון, לכבות נכון ולנקות אחרינו, כך שהסביבה, הטבע והמטיילים האחרים בכלל לא ירגישו שהיינו כאן. אנשי חוגי הסיירות של קק"ל מגישים לכם טיפים להדלקה וכיבוי נכונים

 

יצאתם לטבע? עם החברה? אולי עם ההורים? אולי עם הצופים? ואולי אתם בכלל עם חוגי הסיירות של קק"ל? החלטתם להדליק מדורה? לא משנה מה הסיבה, מי מסביבכם ובאיזו סביבה – אתם חייבים לדעת לשמור על עצמכם, על המקום שבו אתם נמצאים ועל הטבע. ובקיצור – אל תדליקו מדורה לפני שתקראו את הכללים הבאים:

  1. רוצים להדליק? תתחילו לחפור – לפני שמדליקים מדורה חשוב לזכור שאנחנו רוצים לשמור על הטבע ולהשאיר מאחורינו מקום נקי למען עצמנו ולמען אנשים אחרים שיבואו לאותו המקום. הדבר הטוב ביותר לעשות, אם כך, הוא להתחיל בחפירת בור רדוד (בעומק של 40-30 ס"מ), אשר בו תדלוק האש, כזה שאפשר יהיה לקבור בו את כל האפר ולהשאיר את המקום ללא כל סימן חיצוני לכך שדלקה שם מדורה.
  2. כיריים? לא מאבנים – אין להשתמש באבנים בתור כיריים, מכיוון שאת סימני הפיח שנשארים על האבנים שום דבר לא מסיר, גם לא שטיפה הגונה בגשמי החורף.
  3. התרחקו מצמחייה – למניעת שריפה, יש לוודא שהמדורה אינה ממוקמת בקרבת עצים או שיחים ושסביבת המדורה נקייה מעשבייה.
  4. התרחקו ממתקני גז ונפט, קווי חשמל וטלפון, מבנה כלשהו ומדורות אחרות.
  5. המדליק של המדורה – יכול להיות מיכאל, דניאל או יאיר, לא חשוב מה שמו, העיקר שכבר מלאו לו 16, והוא גם נשאר ללוות את המדורה.
  6. אל תגזימו עם העצים – חשוב מאוד "להאכיל" את המדורה בכמות עצים כזו שתתכלה לגמרי באש ותיהפך לאפר בסיום המדורה, ובכך תמנעו השארת ערימת עצים מפוחמים ולכלוך רב.
  7. רק חומרים טבעיים – חשוב מאוד לא להכניס לתוך המדורה חומרים כמו פלסטיק או ניילון, וגם לא עצים המצופים בפלסטיק כמו פורמייקה. העשן הנפלט בעת בעירת חומרים אלה מסוכן מאוד לנו לנשימה ומזיק מאוד לסביבה.
  8. סיימתם? עכשיו תכבו – כיבוי המדורה ייעשה בעזרת אדמה וחול מהשוליים של הבור שחפרנו קודם, עד שהאש נחנקת וכבית. אין לעזוב את המדורה אם היא בוערת או עם גחלים "חיים".
    אם יש מים בשפע, יש לשפוך על המדורה ולוודא שכבתה לגמרי לפני שעוזבים את המקום.
  9. אם נותרו לאחר בעירת המדורה מסמרים, ברגים או חוטי ברזל שחיברו את לוחות העץ, אספו אותם והשליכו לאשפה. למען המקום ולמען המטיילים האחרים, חשוב מאוד שמקום המדורה יישאר נקי וללא סימן שדלקה שם אש.

נשארים לישון? קבלו טיפים ללינת לילה בשטח.

אוהבים להיות בשטח? רוצים לדעת עוד חוגי הסיירות של קק"ל? היכנסו לאתר»

יש לכם עוד טיפים? מצוין, שלחו אלינו ואנו נדאג לפרסם, למייל: greenwin@kkl.org.il

לוגו חוגי סיירות של קק"ל