אפשרות א'
מספרים את הסיפור "
אלוף בריצה" מתוך פעילות שומרי היער. שואלים את התלמידים האם שמעו על שרפה דומה לזו שמתוארת בסיפור, מדוע חשוב למנוע שרפות יער, איך הם חושבים שניתן לשקם את היער שנשרף ומי אחראי לכך.
אפשרות ב'
מציירים את משולש האש ומבקשים מהתלמידים להשלים את קודקודיו: חמצן, חומר בעירה, וחום. מסבירים לתלמידים על משולש האש והתנאים לבעירה (או לסיום הבעירה).
משחקים במשחק
אמת ושקר – שמירה על יער ירוק.
אפשרות ג': סבב אש
מעבירים בין התלמידים "נר וירטואלי" העשוי מפנס שעליו שקית נייר גזורה כלהבה/נייר צלופן. הנר יכול לעבור בכיוון השעון או נגד כיוון השעון. מי שמקבל את הנר בכיוון השעון יציין אחד משימושי האש, למשל: בישול, חימום, מאור, הדלקת נרות, לפיד אולימפי, ניפוח זכוכית, קרמיקה, כיפוף ברזל, נחושת, הנעת רכבות, זיקוקים, בלון פורח, נשק, משואות, כתובות אש, טקסים, הקרבת קרבנות, מנגל, חקלאות. אפשר גם להסביר לתלמידים שיש שרפות מבוקרות, שמועילות להתחדשות הצמחייה.
מי שמקבל את הנר נגד כיוון השעון יציין אחד מנזקי האש האפשריים, למשל: שרפת עצים ויער, נזק למבנים ורכוש, הרס בית גידול לבעלי חיים, זיהום אוויר, מחלות ריאה...)
מי שהנר מגיע אליו ונותר "ללא מילים" יוצא מהמשחק.
מסבירים שכשם שהאש כה נחוצה לאדם, היא יכולה להיות קטלנית והרסנית, על כך נשוחח היום.
אפשרות ד': מה אתה היית עושה?
מתארים לתלמידים מצב שבו אנחנו בנסיעה ורואים שפרצה שרפה. שואלים את הילדים מה הם היו עושים. מרכזים את התשובות לפי "רמת האחריות" הנרמזת בכל תבנית התנהגות ומסדרים את התשובות בסקאלה שבין אדישות לאחריות (ממשיכים בנסיעה כי ממילא הם לא יכולים לעזור ובטח משהו כבר ידאג לזה, אומרים "שמישהו יצלצל למכבי האש; מצלצלים בעצמם למכבי האש; עוצרים את הרכב ובאים לעזור).
- שואלים את התלמידים מה משמעות הסקאלה אדישות– אחריות.
- משוחחים עם התלמידים על דרכי הפעולה ורמות המעורבות השונות.
- בודקים איפה נכון להיות במצבים שונים (לא בכל מצב האופציה האחרונה בהכרח נכונה).
- מדברים על הקשר בין מנהיגות ואחריות.