חרוב מצוי

חרוב

עצי חרוב. צילום: כליל אדר, ארכיון הצילומים של קק"ל
ריחו האופייני של החרוב בפריחתו, המתיקות המיוחדת של הפרי, ואולי יותר מכול – צורת הצמרת המעוגלת ושופעת העלים שלו – הפכו אותו לחלק מוכר ובלתי נפרד מן הנוף הארץ ישראלי

האזינו להסכת (פודקאסט) על החרוב המצוי...

דברים שמעניין לדעת על החרוב המצוי...

  • החרוב נפוץ בארצות מערב הים התיכון ובארץ ישראל.
  • בשל גודלם ומשקלם הדומה שימשו זרעי החרוב בעולם הקדום יחידת משקל אחידה. שמם במקורות היה "גרה", וממנו נגזרה ביוונית המילה "קָרָט", המציינת משקל לאבנים יקרות.
  • החרוב הוא עץ חשוב בנוף הארץ, בבר ובייעור. הפירות מכילים עסיס מתוק הנקרא "דבש חרובים", ואוכלים אותם אדם ובהמה. מכינים מהם "קפה", "שוקולד", סירופים נגד שיעול, וקמח חרובים.
  • מטעי החרוב שנטעה קק"ל בשנות ה-50 של המאה ה-20, מתוך כוונה להזין בפרי פרות מניבות חלב, מכסים שטחים נרחבים בפארק בריטניה, ביער בן שמן ובמקומות נוספים.

לכל הפעילויות...