רימון מצוי

רימון. צילום: pixabay
לא קשה לדמיין את פירותיו האדומים של הרימון מעטרים את בית המקדש. אומנם הוא נראה כמו שיח מרובה גזעים יותר מאשר כעץ, אולם הרימון מייפה ומקשט כל בוסתן שהוא צומח בו, וגרגריו הזוהרים, המתוקים והאדומים הם סמל ליפי הטבע, לשפע ולמתיקות

האזינו להסכת (פודקאסט) על הרימון המצוי...

דברים שמעניין לדעת על הרימון...

  • הלבלוב האדום, צבע השלכת הצהוב, הפרחים והפירות האופייניים מייחדים את עץ הרימון ומבליטים אותו בנוף.
  • מוצא הרימון מפרס, והוא נפוץ בכל ארצות הים התיכון כגידול תרבותי זה כ-4,000 שנה.
  • הפרי, המבשיל בסוף הקיץ, גדול ועגול, ומכיל מאות זרעים בעלי ציפה עסיסית ומתוקה. פעולת חילוץ הגרגרים מהקליפה ומהקרומים מכונה "פריטה".
  • עצי רימון מתחדשים היטב אחרי כריתה או שרפה, והם עשויים לגדול במשך עשרות שנים.
  • הרימון משמש למאכל, להכנת יינות וכן בתעשיית היופי והקוסמטיקה. הוא מופיע בפסיפסים, במטבעות, בשירים וביצירות אומנות. מספר גרעיני הרימון אינו קבוע, ומשתנה מפרי פרי.
  • פרי הרימון נחשב למזון על ("סופר-פוד"). במחקרים נמצא שבפריו ובקליפתו יש נוגדי חמצון המגינים על הלב, מווסתים לחץ דם, מאיטים תהליכי הזדקנות ועוד.

לכל הפעילויות...