קישואים מטפסים
רוב מגדלי הקישואים בעולם נותנים לצמחים להשתרע על האדמה, אולם כפי שהסביר חיים לינרס, חוקרים במו"פ דרום עורכים ניסויים עם גידול קישואים בחממות ובהדליה, כדי להקל על הקטיף וכדי שהצמח יהיה פחות חשוף למזיקים. בנוסף, גידול קישואים בבית גידול מכוסה רשתות, מאפשר צימוח והנבה רצופים והכפלת היבול, יחסית לשדה פתוח. ייתכן והתוצאות האלה מבשרות על פריצת דרך של ממש עבור מגדלי הקישואים בארץ.
ליזאנטוס בנגב
"יש שלושה קריטריונים עיקריים לגידול ליזאנטוס," הסבירה עירית דורי. "אורך הגבעול - שצריך להיות בסביבות 80 ס"מ על מנת להימכר במחיר הגבוה ביותר; היחס בין הגובה למשקל – הפלפלים צריכים להיות לא דקים מידי ולא עבים מידי; ומספר הפקעות בגבעול פריחה – חמישה ומעלה. יש לנו חדר מיוחד כדי לבדוק את חיי הפרח באגרטל. היתרון של ישראל בשוק הזה הוא היכולת לשווק את הפרחים בחודשי החורף. הקדמנו את מועד השתילה לסוף אוגוסט, כדי להוציא מהצמח שני גלים של פריחה, וכרגע אנחנו מחכים לתוצאות."
פלאי הפלפלים
חנה יחזקאל חוקרת פלפלים במו"פ: "אנחנו חוקרים כשלשים זנים שונים של פלפלים, חלק גדול מהם מיועדים לייצוא לאירופה בחודשי החורף. התחלנו לגדל פלפלים לייצוא בנגב המערבי רק לפני חמש או שש שנים, ואחד היתרונות שלנו הוא שניתן לגדל אותם כאן גם בחודשי הקיץ החמים, עבור השוק המקומי. המחקר שלנו מתמקד בזיהוי הזנים המניבים את הפלפלים הכי טובים במונחים של מראה, משקל, טעם וחיי מדף. צריך לקחת בחשבון שבועיים באוניה עד שהפלפלים מגיעים לאירופה. אנו גם בודקים דרכים להוריד את כמות ההדברה, שזה חשוב מאד לשוק האירופי. אני עובדת במו"פ מעל עשרים שנה ואני יכולה להגיד בלב שלם שללא קק"ל, המו"פ פשוט לא היה מתקיים."
אדמוניות בנגב
"שתלנו את הפרחים האלה לפני כחודש," הסביר גדעון לוריא למבקרים שבאו לראות את אחד הניסויים המרתקים ביותר של מו"פ דרום, "והם אמורים לפרוח בעוד כחודש. אדמוניות אוהבות קור, ומגדלים אותן בהולנד בחודשים הקרירים שלפני הקיץ ההולנדי. אנחנו רצינו לגדל אותן בחודשי החורף של הבשור, כדי שנוכל לשווק אותן באירופה בעונות שאי אפשר להשיג אותן באירופה. אנשים רגילים לראות את הפרחים האלה באביב ואנחנו רוצים להרגיל אותם לקנות את הפרחים האלה כבר בפברואר. כרגע מגדלים כ 400 דונם של אדמוניות בצפון וכ 30-40 דונם במערב הנגב. פיתחנו שיטות מיוחדות של שינוע הפרחים, המאפשרות לחקלאים להעבירן למקררים למשך מספר שעות כל יום. אנחנו גם בודקים זנים חדשים שצורכים פחות קור."