קק"ל מזמינה את הציבור לקטיף חרובים עצמאי או למטרות מחקר באזור השפלה והחוף

הקטיף יתקיים במטעי החרובים הפזורים ביערות בין התאריכים 8 באוגוסט עד 1 בספטמבר 2021. ההשתתפות אינה כרוכה בתשלום.

הציבור מוזמן לקטיף החרובים בחלקות הבאות:

יער נחשון - חלקת המטוס.
למגיעים מלטרון, עוברים את מושב בקוע, הפניה הראשונה ימינה לפני צומת נחשון היא הכניסה ליער. החלקה נמצאת משמאל לדרך היער כ-30 מ' לאחר הפניה.

יער בן שמן - בוסתני גמזו.
ניתן להגיע מכביש 4314, מול הפניה לפארק הקופים יש לפנות שמאלה, ולהמשיך ישר. מימין רואים את כרמי הזיתים של מושב גמזו, החלקה נמצאת מצד שמאל. למגיעים ממצפה מודיעין: יש לנסוע ישר על הדרך הסלולה, צומת T ראשונה לוקחים שמאלה (דרומה) עד שמגיעים למתקן מקורות גדול, אז פונים ימינה והחלקה מימין.

יער חרובית - פארק הלוחם
ניתן להגיע מכביש 383. הכניסה לחלקת החרובים נמצאת בכניסה לפארק הלוחם.

צילום: יעקב שקולניק
צילום: יעקב שקולניק

הנחיות לקטיף:

  • אין לטפס על העצים.
  • אין לשבור ענפים ולתלוש את הפרי בצורה שתגרום לקריעת הגזעים.
  • אין להשתמש באישור הקק"ל למטרות מסחר.
  • יש להישמע להנחיות משרד הבריאות.
  • בקטיף למטרות מחקר יש לתאם מול האזור. טלפון: 03-9728518.
  • יש לשמור על הניקיון.
  • קק"ל אינה אחראית לבטיחות הקוטפים.

למידע נוסף הקשרו ל"קו ליער" - 1-800-350-550

החרוב ביערות קק"ל
עץ החרוב הינו מין בר ים תיכוני, אותו החלה הקק"ל לטעת בסוף שנות ה-50 ברחבי הארץ. חלק מהעצים נטועים לגיוון מיני העצים ביער וחלק נטעו כעצי מטע להפקת פרי. כיום נטועים ברחבי הארץ כ-45,000 דונם עצי חרוב כעצי מטע.

תחילה ניטעו עצי החרובים במטרה לייצר פרי מאכל לבהמות, שהינו מועשר במרכיבים שיעלו את תנובת החלב של הבקר בישראל. אולם עם השנים התברר שפרי החרוב אינו מביא להגדלת תנובת החלב וכי הוא גורם לבעיות עיכול במערכת העיכול של הפרות. למרות זאת, המשיכה הקק"ל לטעת חרובים לצורך הפקת פרי טעים לבני האדם וכן כ"עצים צופניים" - צוף פרחי החרוב נחשב מבוקש ביותר בקרב הדבוראים. בסמיכות למטעי החרוב מוצבות כוורות בהן נוצר דבש טעים במיוחד!

בעבר היו משתמשים בפרי החרוב- המכונה קרת כיחידת משקל באבני חן ובזהב השווה בדיוק ל-200 מיליגרם. מקור השם הוא בזרע פרי החרוב (ביוונית: κεράτιον - קרטיון), ששימש בימי קדם לשקילת אבני החן. השימוש בזרעי החרוב כיחידת משקל נוצר כיוון שפעם חשבו שלכל זרעי עץ החרוב, בכל פרי, יש אותו משקל בדיוק. כיום יודעים שמשקל זרעי החרוב הוא שונה מזרע לזרע, פרט לזרעי חרוב מצוי שמשקלם אכן אחיד. בתנ"ך, זרע חרוב, הקרוי גֵרָה, הוא מידת המשקל הקטנה ביותר.

נשמח לראותכם מבקרים ונהנים ביערות קק"ל!

לכתבות נוספות בחדשות קק"ל