בימים אלו קרן קימת לישראל מחדשת את האתר ההיסטורי באר אנטיליה שבמועצה המקומית כאבול שנמצאת בגליל המערבי, בהשקעה כספית של כחצי מיליון שקל. עבודות השיפוץ במקום נעשות בשיתוף המועצה לשימור אתרים, על ידי חוליית הבנייה של מרחב צפון בקק"ל בניהולו של באה סעד. העבודות כוללות ריצוף של רחבת הבאר, התקנת ספסלים ושולחנות, בניית קירות ישיבה וסלילת שבילי הליכה. בהמשך תיטע קק"ל גם עצים.
חשוב לציין כי הקירות באתר נבנו מאבנים מיוחדות, המשתלבות עם האבנים ההיסטוריות של הבאר, על מנת לשמר את האותנטיות של המקום.

באר אנטיליה המחודשת. צילום: ארכיון הצלומים של קק"ל
מנהל יחידת הביצוע בקק"ל במרחב צפון איציק כהן ציין כי קק"ל היא גם זו שתכננה את חידוש האתר: "המקום היה זקוק למתיחת פנים רחבה על מנת שיוכלו לבקר בו תיירים מהארץ ומחו"ל וללמוד על מערכת השקיה היסטורית. בקרוב מאוד נסיים את העבודות ונעביר את האתר לרשות המקומית כאבול".
ראש מנהל פיתוח הקרקע (מפ"ק) בקק"ל ירון אוחיון הוסיף כי "באר אנטיליה בכאבול הינו מקום היסטורי ומיוחד. ישנה חשיבות רבה לשימור אתרים בעלי ערך היסטורי המייצגים מורשת תרבותית, והעבודות שנעשה במקום שמרו על האותנטיות של האתר הצפוי להיות מוקד משיכה תיירותי".
באר אנטיליה היא מערכת לשאיבת מים באמצעות מסילות עולות ויורדות מעומק הבאר, אשר צמודים להן כלי קיבול למים, לרוב כדים (פירוש המילה 'אנטל' בתורכית הוא כד). כאשר הכלי מגיע למעלה המסילה הוא מתהפך, והמים נשפכים לתעלה בנויה וממנה הם זורמים לבריכת אגירה צמודה, שממנה נשלחים המים להשקיה למטעים. מערכות כאלו פעלו בפרדסים בארץ בסוף המאה ה-19. בעקבות פיתוח משאבות הופסק השימוש בשיטת השקייה זו.