חברי הקבוצה הגיעו למרכז הנטיעות של קק"ל ליד קיבוץ לביא בליווי מנהיגם הכומר פאולין פאלט גימבנגי מכנסיית "היונה" הבפטיסטית הפרוטסטנטית בבריסל. כמו כם השתתפו בטקס הנטיעה ; הרב הראשי של בריסל אלברט גיגי, נשיא קק"ל בלגיה ג'קי בן זינו ושליח קק"ל ומנכ"ל קק"ל בבריסל דני בן לולו.
יערני קק"ל קיבלו את פני האורחים והסבירו שכל אחד מהם יטע שתיל אלון או ברוש בן שנה, והבטיחו להעניק להם טיפול הולם, כדי שתוך עשרים שנה השתילים יהפכו ליער גדול. חברי המשלחת הנרגשים נשאו יחד את תפילת הנוטעים וסיימו בקריאת "אמן!"

חברי קהילת הנוצרים האוונגליסטים מבלגיה נושאים את תפילת הנוטעים. צילום: דניס צין
הרב אלברט גיגי נטע את העץ שלו במהירות ובמיומנות, ואז התפנה לסייע לאחרים שנתקלו בקשיים. הוא סיפר שיש לו מערכת יחסים קרובה עם חברי המשלחת ושזו הסיבה שהצטרף אליהם לסיור בישראל. לדבריו, "הם מאוד אוהבים את ישראל ואת העם היהודי, ומזמינים אותי לעתים קרובות לדבר בכנסייה שלהם על הנושאים הללו".
המשתתפת הצעירה במשלחת ונסה אמרה כששתלה את העץ שלה כי,: "זה מיוחד מאוד עבורי משום שאני אוהבת את ישראל ובמאצעות הנטיעה מרגישה שאני עוזרת למדינה להתחזק."
חלק מהמשתתפים שסיימו לנטוע את העצים, עמדו ונשאו תפילה שקטה. לפני שעלו לאוטובוס אל התחנה הבאה בסיורם הסירו את רגבי האדמה הלחה מבגידהם וציינו שלא מדובר בלכלוך אלא באדמה הקדושה של ארץ ישראל.
התחנות הבאות בסיור היו שני אתרים ברכס הרי הכרמל. האתר הראשון היה מנזר המוחרקה הכרמלי שליד הכפר הדרוזי דלית אל-כרמל. מדריך קק"ל אריה כהן הסביר לאורחים את ההיסטוריה של האת ואמר כי "לפי היהדות, הנצרות, האסלאם והדת הדרוזית, זהו המקום שבו נערך הקרב הדרמטי בין אליהו ונביאי הבעל. במהלך הקרב, ירדה אש מהשמיים בדיוק על המקום הזה.
פסל גדול של אליהו המנצח בקרב עם חרב בידו ניצב בחצר האתר. מגג המנזר צופים אל נוף נהדר של רמת מנשה, עמק יזרעאל והיערות של קק"ל, המקיפים את האתר.
התחנה הבאה היתה ביקור בפסגת הר הקפיצה שמדרום לנצרת. האתר עניין במיוחד את המבקרים הנוצרים מכיוון שכאן התרחש האירוע שבמהלכו תושבי נצרת סרבו לקבל את ישו כמשיח וניסו לדחוף אותו מההר.
מדריך קק"ל קלוד פאליק עמד בקצה האתר והצביע על האזורים השונים שמוזכרים בתנ"ך. לדבריו, "העיר מצפון לכאן אנו רואים את העיר נצרת, בה התגורר ישו בילדותו. ובמזרח ניתן לראות את הר תבור, שעליו נערך הקרב של דבורה וברק נגד סיסרא".
שליח קק"ל ומנכ"ל קק"ל בבריסל דני בן לולו הצביע על היערות הירוקים המקיפים את האתר ונפרשים אל מעבר לאופק ואמר לאורחים כי, "כל עץ שאתם רואים כאן נשתל על ידי אנשים כמוכם בשנות ה-20 וה-30 של המאה ה-20. הם עולים חדשים שזה עתה הגיעו למדינה הצעירה והועסקו למטרה זו על ידי קק"ל. נכון להיום נטעה קק"ל ברחבי ישראל יותר מ-240 מיליון עצים. כלומר 17,000 עצים בשבוע, מדי שבוע, והמאמצים עדיין נמשכים".
היום הסתיים ביער עופר שעל שפת הים התיכון ליד כרם מהר"ל, בטקס מרגש שהיה אחד מרגעי השיא של הסיור.
נשיא קק"ל בלגיה ג'קי בן זינו פתח את הטקס ואמר שהאורחים נמצאים כדי להוקיר את קהילת כנסיית היונה הבפטיסטית הפרוטסטנטית ואת מנהיג הכומר פאולין פאלט גימבנגי. לדבריו, "נתכנסו כאן היום כדי לספר לכם כמה קק"ל ועם ישראל מעריכים את הנדיבות ואת התמיכה שלכם. ברצוני לציין את נדיבותכם הרבה שהביאה לתרומת 1,000 עצים לשיקום יערות הכרמל לאחר שנהרסו בשריפה, ולקראת הקמת שמורה למען תושבי הדרום ליד שדרות שבנגב המערבי.
מקס איגליצקי מלשכת קק"ל בבריסל, דיבר על הקשר האמיץ בין כנסיית היונה הבפטיסטית הפרוטסטנטית וקק"ל: "חברי הקהילה מחפשים כל העת דרכים לתמוך בישראל, והם תמיד מוצאים את התשובות דרך קק"ל. במשך השנים הפכנו למשפחה אחת ומערכת היחסים התחזקה אף יותר לאחר שהם נטעו עצים בישראל."

האורחים נוטעים במו ידיהם במרכז הנטיעות של קק"ל בלביא. צילום: דניס צין
העץ עמד גם במרכז דבריה של אתי לנקרי מדסק אירופה בקק"ל, שדיברה על הערך הרוחני של נטיעת עצים בארץ הקודש ועל הסימבוליות של העצים בכתבי הקודש. "העץ הוא סמל מאוד משמעותי בתנ"ך. עץ החיים נולד מזרע, צומח ומסתעף, ואז מצמיח פירות ומעניק חיים לדור הבא. מדובר בתהליך מתמשך, המסמל את המשפחה ואת החיבור שלה לעבר", אמרה לנקרי והודתה לכל הנוכחים על השתתפותם בסיור, ועל התמיכה המתמשכת שלהם בקק"ל ובישראל.
הרב הראשי של בריסל אלברט גיגי שב והודה לכומר גימבנגי ולקהילתו על התמיכה הרבה שלהם בישראל. הוא התעטף בטלית ובירך את כל הנוכחים. הקהל קם על רגליו והגיב בקריאת "אמן" נלהבת.
הכומר פאולין פאלט גימבנגי נשא דברים בשם קהילתו ואמר כי, "אני גאה מאוד לעמוד כאן בפניכם ולהודות לכם על שאפשרתם לנו לנטוע עצים היום. העצים שנטענו מסמלים את האהבה שלנו לארץ ישראל ולעם ישראל. כעת יש לנו שורשים בארץ הנפלאה הזו, ושורשים אלה יעמיקו. כל אחד מאתנו יחזור הביתה כשגריר נאמן של ישראל, של אדמתה ושל האנשים שחיים בה."
ג'קי בן זינו הצטרף לכומר פאלט גימבנגי בהסרת הלוט משלט ההוקרה על תרומת הקהילה לשיקום יערות הכרמל.
בטי דן מקק"ל בלגיה העניקה לכומר פאלט גימבנגי תעודת הוקרה על תרומת 1,000 עצים לשיקום יערות הכרמל, שנחתמה מראש על ידי יו"ר קק"ל דניאל עטר, ובטקס הוסיף עליה הכומר פאלט גימבנגי את חתימתו.
לכתבות נוספות בחדשות קק"ל