הייעור בישראל

צילום: Shutterstock
כאחראית על הייעור בישראל קק"ל תורמת להקטנת ההתחממות העולמית בכך שנטעה יותר מ-240 מיליון עצים על פני כ-920,000 דונם ובטיפולה כ-800,000 דונם חורש טבעי ואדמת מרעה. קק"ל מפתחת יערות קהילתיים ופארקים ביוספריים לאיזון בין האדם והסביבה, וערוכה למניעת שריפות יער וחורש. ביערות קק"ל מתבצעים מחקרים מתקדמים על ידי טובי המומחים.
  • מפעל הייעור של קק"ל

    קק"ל נוסדה ב- 1901 כדי לרכוש קרקעות בארץ ישראל בשם העם היהודי ובעבורו, וב-1904 יזמה נטיעת עצי זית על אדמות בן שמן וחולדה שזה עתה נרכשו. מאז, כגוף היחיד המופקד על פעילות הייעור בישראל, נטעה קק"ל למעלה מ- 240 מיליון עצים על פני 920 אלף דונם ובנוסף היא אחראית לטיפול בכ-400,000 דונם חורש טבעי ולגידור והסדרה של כ-400,000 דונם אדמת מרעה.
    מידע נוסף
  • אגף הייעור

    אגף הייעור של קק"ל הינו גוף מטה מקצועי ברמה ארצית, בעל הסמכות המקצועית והמדעית העליונה בכל הקשור לניהול יער, חורש ושטחים פתוחים בישראל.
    מידע נוסף
  • תורת ניהול היער

    תורת ניהול היער נועדה להציב בסיס מקצועי ומחייב לניהול מוכוון מטרה ובר-קיימא של יערות ישראל. המסמך מגדיר את מטרות הייעור בארץ, את סוגי היערות ואת עקרונות התכנון והניהול שלהם.
    מידע נוסף
  • תכנית יער וממשק אקולוגי ארוך טווח

    קק"ל רואה חשיבות רבה בהכנת תוכניות אב ומימשק ליערות שבניהולה. הכנת תוכניות אב ומימשק נוספות לפי עקרונות המתווה שהוכן, יסייע לניהול מקרקעי הייעור באופן הטוב ביותר תוך שמירה על עקרונות ניהול יער בר-קיימא וניהול מכוון מטרה ואספקת שרותי מערכת אקולוגית מוגדרים.
    מידע נוסף
  • פקיד היערות

    את חוק "פקודת היערות" מדינת ישראל ירשה מהבריטים ועיקר מטרתו היא הגנה על עצים, לאחר שנות דור שבהן הושחת כליל כיסוי הצומח העצי של ארץ-ישראל . לפי "פקודת היערות", מרבית עצי הנוי בישראל מוגנים מכריתה ויש צורך בקבלת היתר לכריתתם או להעתקתם.
    מידע נוסף
  • נתוני יערות קק"ל לשנת תשע"ט-תש"ף

    הנתונים כוללים: היקף שטחי יער, התפלגות שטחי יער לקבוצות מינים עיקריות ולקבוצות גיל, ושטחי נטיעות לפי מרחבים ואזורים בקק"ל.
    מידע נוסף
  • משתלות קק"ל

    בשלוש המשתלות של קק"ל, הממוקמות בצפון הארץ, במרכזה ובדרומה, מגדלים זנים שונים של עצים וצמחים ליערות ולשטחים הפתוחים של ארצנו, בהתאמה לצרכים הייחודיים ולתנאי האקלים של האזורים בהם הן ממוקמות.
    מידע נוסף
  • מגדירי עצים וצמחים

    ריכזנו כאן בשבילכם מספר מדריכי צמחים מקוונים: מגדיר עצים וצמחים ביערות קק"ל, מגדיר העצים בגן הבוטני באילנות ומגדיר צמחי הבר של ישראל. אתם מוזמנים לאתר מידע מתוך רשימת צמחים, או בחיפוש לפי שם הצמח, משפחה, צבע או צורת חיים.
    מידע נוסף
  • מינים פולשים

    מינים פולשים מוגדרים כמינים של צמחים, בעלי חיים או פטריות שהובאו על-ידי האדם במכוון או בשוגג לאזורים הנמצאים מעבר לתחום תפוצתם הטבעי. המינים הפולשים מהווים את הגורם השני להכחדת מינים ברחבי העולם, ועלות הנזק העולמי שנגרם על-ידם מוערכת בכ-1.4 טריליון דולר בשנה.
    מידע נוסף
  • הרעייה ביערות

    יערות קק"ל מורכבים ממגוון גדול של מיני עצים וביניהם כרי צומח עשבוני שונים. כאשר הכרים מתייבשים בקיץ הם יכולים לשמש פתיל להצתת שריפות קטלניות ביער. הרעייה על כרי המרעה ביערות מקטינה את כמות הצומח העשבוני היבש וע"י כך מקטינה את סכנת ההתלקחות של היער בקיץ תוך כדי אספקת כמויות משמעותיות של מרעית לעדרי בעלי החיים.
    מידע נוסף
  • למה עצי אורן?

    במהלך השנים הופנו לקק"ל שאלות רבות בנוגע לנטיעת עצי אורן ביערותיה. להלן הסבר מפורט שמטרתו לענות תשובה ראשונית ועקרונית על שאלות כגון אלה.
    מידע נוסף
  • יום היערות הבינלאומי

    21 במרץ הוכרז על ידי האו"ם כ"יום היערות הבינלאומי". היום מוקדש להעלאת המודעות לחשיבותם של כל סוגי היערות. ביום זה, האו"ם קורא למדינות החברות בו לעודד פעילויות הקשורות לעצים וייעור ברמה המקומית, הלאומית והבינלאומית, כגון נטיעת עצים.
    מידע נוסף