היום התשיעי: על פסגת מצדה

הביקור במצדה היה אחת מפסגות כנס המחנכים מאוסטרליה, תרתי משמע. המחנכים האוסטרלים עלו להר לשמוע את סיפורו של המקום ולהתרשם מהשרידים הארכיאולוגיים.

המבצר העתיק, שנבנה על פסגת צוק מבודד במדבר יהודה, מספר את אחד מסיפורי הגבורה של העם היהודי. בתקופת המרד הגדול הטיל הלגיון הרומאי מצור על המורדים היהודים. משאבדה תקוותם לנצח במלחמה, הם העדיפו להתאבד ולא לסיים את חייהם כעבדים.

סיפור מצדה הפך לסמל ציוני לשאיפה לחירות. כיום מצדה היא אחד מאתרי התיירות הפופולריים במדינה, הודות לכ-750 אלף איש שפוקדים את האתר בשנה.
 
"המסע בישראל חיבר מבחינתי 34 שנות חינוך", אמרה צ'רי קולי, מורה לחינוך גופני מבית הספר מצדה בסידני. "שמעתי המון על ישראל במשך השנים, והיא עלתה על כל הציפיות שלי". היא סיפרה שהקשר בין בית ספרה למצדה הוא לא רק בשם, וסיפור הגבורה הוא מקור השראה לתלמידים ולצוות החינוכי.

בנוסף שמעו באותו יום חברי המשלחת הרצאה על ים המלח מפי נועם בדין וחזו במצגת צילומים, שמתעדת את ההידרדרות במצבו של ים המלח לאורך השנים.
 
היה זה יום לפני סיום המשלחת, וחברי הקבוצה עברו לתל אביב. הם ביקרו במרכז החדשנות "תגלית", שמציג את החדשנות הישראלית ותרומתה לעולם. התערוכה האינטראקטיבית פורשת את הישגיה של ישראל בתחומי חקלאות, רפואה, ביטחון, מדע, תחבורה וחלל. בין המיזמים שמוצגים בתערוכה אפשר למצוא את אפליקציית Waze, צ'ק פוינט מתחום הסייבר, מערכת הנהיגה החכמה של מובילאיי ועוד ועוד. תזכורת נוספת לכך שישראל היא אולי מדינה קטנה, אבל בעלת תרומה גדולה לעולם ולאנושות.

שגריר אוסטרליה בישראל כריס קנאן פגש בסוף הסיור במרכז החדשנות את משלחת המורים וסיפר על הפעילות בארץ ועל שיתוף הפעולה המצוין והפורה עם ממשלת ישראל. הוא ענה לשאלות המחנכים והצטלם איתם.
מסיירים במצדה. צילום: יואב דביר