כן לעשות:
כלי מים – הקפידו להניח במקום זמין כלי מים גדול ונקי. שימו לב שהכלי עומד בצל ולא מתחמם בשמש.
מנוחה בצל – הקפידו להניח את המרבץ או המלונה של חיית המחמד במקום מוצל ונקי מפרעושים ומקרציות.
לא לעשות:
פעילות ספורט בשעות החמות – ריצה אחרי מכונית או אופניים אסורה בהחלט בשעות היום החמות. אם הפעילות מתבצעת בלילה או בשעות הבוקר המוקדמות יש לקחת מים צוננים ולעקוב אחרי מצב הכלב ולוודא שהוא לא מתעייף ומתייבש.
הליכה לים – כלבים אוהבים לרוץ בים, אבל... הקפידו ללא ללכת בשעות החמות, הקפידו לשהות בצל, ואל תשכחו לקחת כלי מים ואוכל גם לכלב.
טיולים בשעות הצהריים – צמצמו את משך הטיול בשעות הצהריים החמות, הימנעו מהליכה באזורים חמים ובייחוד על אספלט...
זכרו, כל פעילות שמעייפת את בני האדם מעייפת גם את הכלבים והחתולים, מנגנוני ויסות החום שלהם טובים פחות משלנו ועלינו לשמור על בריאותם.
איך מזהים מכת חום בחיות?
עייפות, התנשפות, ריור, חולשה, הפסקת מתן שתן, שלשולים, הקאות, עוויתות, התמוטטות ועליית חוף הגוף לגבול קיצוני ולעתים אחרי המשבר, ירידתו. הכלב/חתול סובל מאחד או כמה מאלה? סעו מהר לווטרינר הקרוב.
מה גורם למכת חום?
חום סביבתי קיצוני, פעילות בחום קיצוני, הרעלה, ובחיות קטנות גם סוגי חומרי הרדמה.
מי חשוף למכת חום?
בעל חיים שסבל בעבר ממכת חום רגיש יותר לנושא, גם מי שחווה שינוי תנאים קיצוני (למשל, מעבר דירה או שינוי אקלים) או חי במקום חם במיוחד (למשל, מדבר). בעלי חיים הסובלים מתת פעילות של בלוטת התריס, כלבים וחתולים עם אף פחוס, מי שמטופל בתרופות, חיות שמנות, בעלי חיים עם פרווה עבותה וקשישים – גם הם חשופים יותר למכת חום.
מה עושים במקרה של מכת חום?
אם בעל החיים מראה סימני חולשה, עייפות, התנשפות, קריסה – יש לפנותו לווטרינר במהירות האפשרית.
ההמלצה היא ליצור קשר טלפוני ולקבל הנחיות למתן עזרה ראשונה. כך למשל, במקרה של חשד למכת חום, יש לקרר את חיית המחמד עם מגבת רטובה (ספוגה במים) על הגוף כבר בדרך למרפאה.