ד"ר אריה בן ייסד את המוזיאון ומנהל אותו כבר 26 שנה. הוא "חי ונושם" בולים, קופסאות כחולות ושאר פריטים עתיקים של קק"ל לשימור. הוא דאג לאסוף פריטי אספנות נדירים מכל מני מקומות בארץ ובעולם וממגוון תקופות, ולהציגם במרכז החינוכי והמוזיאון שבבית קק"ל בתל אביב.
אריה מספר בהתרגשות על הקשר החם שיצרה קק"ל עם השטח באמצעות מערכת החינוך. הוא מרצה על התהליך ההיסטורי המרתק אשר הוביל להקמתה של "תנועת המורים למען קק"ל" בכנס הייסוד שנערך ב"כפר ילדים" שליד עפולה בשנת 1927, ומסביר כיצד הפכו צוותי ההוראה בכל רחבי הארץ, אשר פעלו בהתנדבות ומתוך אמונה עזה ל"זרוע המבצעת" של העם היהודי, בעזרת ובאמצעות קק"ל. כל זאת, החל בשנת 1931, כאשר מנחם (מנדל) אוסישקין – יו"ר קק"ל המיתולוגי – החליט להקים בקק"ל את "מחלקת המתחנכים ובתי הספר", שלימים גדלה והורחבה והפכה ל"אגף לחינוך ונוער". ד"ר בן התמקד כמובן בפעילותו של חוג האספנים של קק"ל: "מאז ומתמיד לאיסוף הבולים היה ערך, וחוג אספני הבולים קיבל במהלך שנים רבות רוח גבית מהאגף, עוד כשהיה מחלקה". הוא סחף את הקהל בסיפורים, כמעט ממקור ראשון, על הפעילות החינוכית שקידם חיים נחמן ביאליק, כן – אותו משורר – שהיה גם פעיל חינוך.
"זאת הייתה ההתחלה", מספר ד"ר בן, "כך הרעיון התגלגל. הבולים הפכו לכלי עזר להנחיל לדור הצעיר את ערכי המורשת הציונית: אישים, נופים וערכים התנוססו על הבולים שחולקו לילדים, ואלה התפתחו למערכי שיעורים שלמים שעוסקים באירועים הקשורים לתולדות הציונות, כמו 'חומה ומגדל', אירוע שהונצח בבול. נלמדו שירים שקשורים לקופסת ההתרמה הכחולה, ופותחו משחקים חינוכיים". ד"ר בן מביא שלל דוגמאות למשחקים חינוכיים, ובהם ערכה חינוכית מקסימה המכילה "מפה אילמת" שאליה מצורפת סדרת מדבקות מצוירת הנושאת שמות של אתרים בארץ, להשלמת השמות החסרים במפה. אגף החינוך אחראי גם היום להמשך מפעל הנפקת הבולים, המיועדים, כידוע, לאספנים ולמטרות חינוכיות, כמו הדבקה על תעודות של תלמידים.