מדד טביעת הרגל האקולוגית מאפשר לנו לחשב גם את טביעת הרגל של כל קהילה אנושית – של כל האנושות, של מדינה מסוימת, עיר, שכונה, קהילה, בית עסק משפחה או אדם.
ברמת המדינה, נמדדה רמת החיים הממוצעת של אנשים במדינות שונות בעולם, ובהתאמה חושבה טביעת הרגל האקולוגית של 150 ארצות. אחת לכמה שנים מתעדכן החישוב (בהתאם לנתונים הסטטיסטיים של כל מדינה). החישוב מחשב גם את השטח העומד לרשות אותה מדינה.
באופן מובהק, מדינות העולם המפותח צורכות יותר כדורי ארץ בשל אורח החיים הבזבזני יותר, יחסית למדינות העולם המתפתח. בישראל, למשל, בשנת 2017 היו לרשות כל אדם 2.2 דונמים של משאבים לשימוש. אולם בפועל השתמש כל אזרח ישראלי, בממוצע, ב-55.5 דונמים. כלומר, בשנה זו היה כל אחד מאיתנו ב"משיכת יתר" של כ-53 דונמים מכדור הארץ.
ומה קורה במדינות אחרות? האזרח האמריקני בזבז בממצוע בשנת 2017 81 דונם של משאבי כדור הארץ, כאשר בפועל היו לרשותו רק 3.5 דונמים לשימוש. ואילו בקניה, שהיא מדינה מתפתחת, עמדו בשנה זו 5 דונמים של משאבי כדור הארץ לרשות כל תושב, אשר השתמש ב-10 דונמים – פער קטן ביחס לפער העצום שקיים במדינות המפותחות בין השטח העומד לרשות התושבים לבין השטח שבפועל הם מבזבזים.