יערות אלון התבור
בעבר היה מרבית אזור השרון מכוסה ביער עצום של עצי אלון תבור (או אלון הבשן, כפי שהם נקראו בתנ"ך), הידועים בזכות הצמרות הרחבות שלהם המעניקות צל רב, קליפות-הגזע הקשיחות והעמידות שלהם, ופירות-הבלוט שלהם. אלון התבור עמיד במיוחד למזג האוויר הישראלי החם, וביערות בהם הוא צומח ישנו מרווח גדול בין העצים המאפשר טיולים ומנוחה נוחים. למרבה הצער, מרבית היערות הללו נעלמו כיום מהנוף, ובארץ נותרו רק אלוני תבור בודדים – תזכורת עצובה לנזק שיכול להיגרם מכריתת-יערות. קק"ל עוסקת בהרחבת שטחי יערות האלונים ע"י הנבטה והשתילה של בלוטים.

אלון התבור. צילום: יעקב שקולניק, ארכיון הצילומים של קק"ל
יערות גדות הירדן
אלה גדלים, כפי שאפשר להבין משמם, בעיקר לאורך נהר הירדן ואפשר למצוא בהם בעיקר עצי אשל וצפצפה. האשל, עץ עם מורשת תנכ"ית מפוארת (העץ אותו נטע אברהם אבינו בבאר שבע...).
העץ נפוץ במיוחד בארצנו בזכות יכולתו לשרוד ולצמוח במזג האוויר המדברי. הצפצפה, עץ הנוהג להכות שורשים גדולים ועמוקים בקרקע, ידוע במיוחד בזכות הגוון הצהוב של העלים שלו בתקופת השלכת.

נהר הירדן. צילום: מיכאל חורי, ארכיון הצילומים של קק"ל
מעיינות נחל דן
ביער הגדל לאורך מעיינות נחל דן (שהוא אחד ממקורות הירדן) אפשר להבחין, מלבד בעצי האשל והצפצפה, גם בעצי מילה שהיו בעבר חלק מיער שלם של עצים מסוג זה. עצי המילה הם גדולים וגבוהים, וגזעם החזק שימש בימים עברו לעיצוב ובנייה של כלים רבים (עד היום הוא משמש חומר לבניית גיטרות). במיתולוגיה היוונית ובמיתולוגיה של ארצות סקנדינביה, עץ המילה הוא מקום משכנם של יצורים קסומים...
אזור ים המלח
באזור ים המלח אפשר למצוא גם יערות, שבהם צומחים בעיקר עצי אשל. עצים אלו על מינם השונה נחשבים לעצים עמידים במיוחד למזג האוויר המדברי.
יערות גדות הירקון
אלה גדלים, כמובן, לאורכו של נחל הירקון. העץ הנפוץ ביערות אלה הוא הערבה – עץ בעל ענפים ועלים ארוכים ושמוטים, שנראה לעיתים כדמות בוכיה. אחד מסוגי הערבה הגדלים בישראל הוא אכן הערבה הבוכיה, שזכתה לשמה בזכות צורתה הייחודית. הערבה הבוכיה מוזכרת בתנ"ך, במזמור המתאר את הגעגועים לציון בגלות, והיא אחת מארבעת המינים.
יערות האורן
ברחבי הארץ נפוצים במיוחד יערות האורן, בהם גדלים מינים שונים של האורן – עץ המחטים והאצטרובלים. עצי האורן נפוצים במיוחד בישראל בזכות מבצעי-נטיעות גדולים שלהם שהובילה קק"ל עוד בימי המנדט הבריטי (כאשר גם שלטונות המנדט נטעו עצי אורן רבים). חלק גדול מעצי אורן טבעי בכרמל נפגעו בשריפה הגדולה שפרצה בשנת 2010, ושיקום היערות הללו הוא אחת המשימות החשובות שקק"ל לקחה על עצמה.

יער אורנים. צילום: ארכיון הצילומים של קק"ל