מי שמרבה לבקר ביערות קק"ל מן הסתם הזדמן לו לפגוש עדרי צאן או בקר – ולא, לא מדובר במסיגי גבול ופורעי עשב, אלא באורחים רצויים וקרואים, המתקבלים בברכה ביערות ובשטחים הפתוחים. הסיבה נעוצה בטעם הקולינרי של בעלי החיים האלה: הבקר מלחך בשמחה את הצומח העשבוני בין העצים, והצאן, ובעיקר העיזים, מעדיף דווקא את הצומח המעוצה, הנמצא בדרך כלל קצת יותר גבוה מעל פני הקרקע. ולכולנו זה טוב, כי ביחד הם מקטינים את סכנת ההתלקחות של היער.
שריפות היער מתחילות מהצמחייה הנמוכה, ממנה הן מתפשטות לצמרות, והדרך אל הצמרות תלויה בעוד צמחייה שהאש תוכל לזלול ודרכה להתפשט למעלה. ועכשיו נדבר בצמחים: העשבייה, העלים והענפים הנמוכים הם חומר הבעירה הבסיסי, ובהם תלויה התפשטות האש. עשבייה נמוכה שלא נאכלה תתייבש בקיץ ותהפוך לפתיל להצתת שריפות – אבל עם תכנון נכון ורעייה נכונה מספר השריפות ועוצמתן פוחת באופן ניכר. "במקום שבו יש רעייה סדורה שיעור ההתלקחות קטן, וגם אם יש שריפה, קל יותר להשתלט עליה", מסביר סוהיל זיידן, האחראי על תחום מטעים, חורש טבעי ומרעה בקק"ל. "והרעייה הטובה ביותר היא הרעייה המשולבת, של צאן ובקר", הוא מוסיף.