הרב פסח נולד בשנת 1869 בעיר לריסה (Larisa) שביוון, בן לאצולה היהודית היוונית. אביו, הרב שמעון פסח, היה הרב הראשי של קהילת לריסה ומהדמויות הבולטות ביהדות יוון השורשית. אמו, לאה, הייתה נכדתו של רבה הראשי של העיר סלוניקי, הרב אברהם סטרומזה. הוא החל את לימודיו בישיבות בלריסה, שם הראה מגיל צעיר כישרון רב ועניין בלימודי היהדות. בשנת 1898 עבר ללמוד בישיבה הגבוהה לרבנות "בית יוסף" שבסלוניקי והוסמך לרבנות. היה בעל תארים גבוהים גם בפילוסופיה יהודית ובפילוסופיה כללית ואף הוסמך כשוחט וכחזן. מלבד יוונית, הוא שלט בשפה הטורקית, בעברית, בלדינו ובספרדית.
בשנת 1894 נישא הרב פסח לשרה בורלא ונולדו להם שישה ילדים: יוסף, שמעון, לויסה, אהרון, אלגרה, רבקה ודוד. הקריירה הדתית שלו החלה בלריסה בשנת 1892, כאשר שימש שליח ציבור, שוחט ומורה לעברית. באותה שנה מונה הרב פסח לרב העיר וולוס – עיר נמל לחוף הים האגאי – ובשנת 1925 קיבל תואר רב ראשי של העיר מבית הדין הרבני בסלוניקי. בתפקיד זה כיהן עד יום מותו ב-1955.
הרב פסח היה דמות ציבורית נערצת על היהודים והנוצרים כאחד. הוא פתח מחדש את בית הספר של הקהילה והנהיג תקנות חדשות בנושאים שונים. בשנת 1894 יסד וניהל מדרשה רבנית, שבה הוכשרו נערים כשליחי ציבור. הוא שיתף פעולה עם התנועה הציונית והיה פעיל בפתרון בעיות הקהילה היהודית ביוון בכלל ובוולוס בפרט. בשנים 1913-1912 התנדב הרב פסח לצבא יוון ונלחם במלחמה הבלקנית הראשונה, שהתנהלה בין מדינות הבלקן (יוון, סרביה, מונטנגרו ובולגריה) נגד הממלכה העות'מאנית. בשנת 1915 הצטרף כחבר לתנועה הציונית "פועלי ציון".