אוזני המן

מתחשק לכם להכין אוזני המן לבד? קבלו מתכון קל וטעים. כיף להכין, והכי כיף לאכול...
לבצק (לכ-30 אוזני המן):
  • 3 כוסות (420 גרם) קמח רגיל
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס אבקת סוכר (120 גרם)
  • 1 ביצה גדולה + 1 חלמון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המצרכים בקערת מיקסר או באופן ידני עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
  2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים אותו לשעה עד שעתיים במקרר.
  3. לאחר מכן מרדדים את הבצק, כמה שיותר דק, על משטח מקומח, וקורצים עיגולים.
  4. מניחים במרכז כל עיגול כפית עם המילוי שרוצים, סוגרים היטב כל שני קצוות לכדי משולש עם פתח במרכז בשביל המילוי, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. אופים בחום של 170 מעלות עד הזהבה קלה (כ-20-15 דקות).

חומרים למלית:

  • ממרח שוקולד
  • ממרח תמרים
  • ריבה
  • פרג – אפשר להשתמש במלית קנויה, או במתכון שלהלן להכנת המלית מפרג טחון

מתכון למלית פרג:

  • חצי כוס חלב
  • 25 גרם חמאה
  • 1 כפית דבשחצי כוס סוכר
  • כוס וחצי פרג טחון
  • 1 חלבון
  • 2 כפיות קליפת לימון מגוררת
לסיום – אחרי שאוזני המן התקררו פזרו אבקת סוכר
 
בתיאבון!!!