והיו גם הגידולים ההידרופוניים המפורסמים...
"נכון, הניסיון השלישי, שבו היינו פורצי דרך, היה בגידולים הידרופוניים – שיטה של גידול צמחים באמבטיית מים עם הכימיקלים שהצמח צריך, ואגב, נפוצה עד היום. המקום הראשון בארץ שניסה את השיטה היה בית אשל. התוצאות הטובות שהושגו הוכיחו את התאמת שיטת הגידול לתנאי הנגב, וקק"ל סייעה לנו לקדם את הניסוי.
"הניסיון הרביעי היה שיטת השכטה (או גלריה) לאספקת מים – שיטה פרסית עתיקה המבוססת על חפירת פיר עמוק (באר), שממנו נחפרת מנהרה לוואדי קרוב כדי למשוך את מימיו לבאר. ביצענו שבעה נסיונות וראינו, לאכזבתנו, שהתוצאות לא היו מספקות.
"בית אשל הפך לשדה ניסיונות חקלאיים גדול ביותר, לא רק לבית אשל. היה שיתוף מלא במידע, ומערכת הדרכה חקלאית, שקמה עם הקמת מדינת ישראל, השתמשה בידע הרב השהצטבר בשלושת המצפים שבנגב".
בבית אשל התקיימו ניסיונות חקלאיים לגידול חיטה ושעורה, אגבות ועצי פרי ללא השקיה, אלא בהסתמך על מי גשמים בלבד. שם נערכו הניסיונות הראשונים בארץ בגידול ירקות על מצע מנותק. במצפה שגדל והפך ליישוב הוקמו תחנה מטאורולוגית, לול מטילות, רפת לחלב, מאפייה, גן ירק ומשתלה לעצי יער.
בית אשל, שהתפתחה והפכה ליישוב משגשג, גם מכרה ליישובים בסביבה מתוצרתה ומשירותים שסיפקו תושביה.