צועדים ביחד: ברית אחים – ברית חיים

מאת: מערכת חלון ירוק 19.10.2017 "חדר בריחה" ביער, צעדה, טקס ופעילות משותפת עמדו במרכז האירוע המיוחד שנערך ביער אחיהוד לציון הקשר האמיץ של העדה הדרוזית למדינת ישראל ולעם ישראל, תחת הכותרת "ברית אחים ברית חיים". 650 בני הנוער שהשתתפו באירוע הוכיחו כמה קל
מאת: מערכת חלון ירוק

19.10.2017
"חדר בריחה" ביער, צעדה, טקס ופעילות משותפת עמדו במרכז האירוע המיוחד שנערך ביער אחיהוד לציון הקשר האמיץ של העדה הדרוזית למדינת ישראל ולעם ישראל, תחת הכותרת "ברית אחים ברית חיים". 650 בני הנוער שהשתתפו באירוע הוכיחו כמה קל להתחבר ולהיות אחים
הם הגיעו מ-15 חטיבות ביניים ותיכונים במחוזות חיפה והצפון ומשתי מכינות יהודיות דרוזיות – ארזים וכרם אל היום – 650 בני נוער שבאו לחגוג את הקשר הייחודי שבין קק"ל והעדה הדרוזית. האירוע החגיגי, "צעדת ברית אחים ברית חיים", שהתקיים ביער אחיהוד ב-18.10.2017, מתקיים זו השנה השנייה, והפעם הוא לווה בפעילות שטח ייחודית שסחפה את כל בני הנוער.

קוד היער

במיוחד עבור האירוע הוכנה פעילות שטח ייחודית בשם "קוד היער בצעדת ברית אחים" – משחק בריחה כמו בחדרי בריחה, אבל ביער. המשתתפים היו צריכים לבצע משימות קבוצתיות שונות כדי לקבל קוד שבעזרתו יוכלו להמשיך לתחנה הבאה. היה עליהם לעבוד בצוות, לחשוב, להיות זריזים ויעילים ולהצליח במשימות. המשחק נוהל על ידי אפליקציית משחק, עם דמות וירטואלית מסתורית שסייעה לקבוצות מאחורי הקלעים, אך המשימות והתוצרים של הקבוצות היו אמיתיים, ושילבו חוויה עם טכנולוגיה, יצירתיות ועבודת צוות.

המשתתפים צעדו יחד מהיישוב טל אל לעבר יער אחיהוד, תוך כדי השתתפות במשימות קבוצתיות שחשפו אותם לערכי מורשת וקיימות ולקשר המיוחד של העדה הדרוזית בישראל עם המדינה, קק"ל, הסביבה והיער.

"הפעילות שנעשתה בשטח תרמה לחיבור בין הקבוצות משני המגזרים", מדגיש דני פדידה ממרחב צפון באגף החינוך של קק"ל. "החיבור נוצר כיוון שהמשתתפים נחשפו לשאלות הקשורות בשתי התרבויות, ותוך כדי המשימות והשהייה המשותפת בשטח התפתחו שיתופי פעולה נחמדים. כך יצא שהקבוצות התעניינו זו בזו, שאלו שאלות של ידע ומהות ויצרו קשר".
משחק שמשלב עבודת צוות. צילום: ישראל פרי

סלפי עם טריף ובן גוריון

בני הנוער התחברו בקליק לפעילות, הן בפן הערכי והרגשי והחווייתי והן מבחינת היכולת הטכנולוגית שלהם לעמוד במגוון המשימות. באחת התחנות הם הצטלמו על רקע ירוק ובתמורה קיבלו תמונה שברקע שלה השיח' אמין טריף, מנהיג העדה הדרוזית המיתולוגי, שהיה מנהיג העדה הדרוזית בישראל במשך 65 שנה, יחד עם דוד בן גוריון ממפגש שצולם בשנות ה-50. בתחנה אחרת הם הרכיבו באוויר פאזל, ובתחנה נוספת הם היו צריכים למצוא עץ מתאים ולהצטלם רוקדים סביבו במעגל כמו בדוגמה שקיבלו בתמונה משנות ה-60.

באירוע השתתפו גם המנהיג הרוחני של העדה הדרוזית השיח' מוואפק טריף, נכבדים בני העדה, ד"ר עמרי בונה, מנהל מרחב צפון של קק"ל, עובדי קק"ל ואורחים נוספים.

לקראת סיום הפעילות התכנסו כולם בחלקת היער המנציחה את השיח' אמין טריף לטקס מיוחד בהשתתפות השיח' מוופק טריף, נכדו של אמין טריף, שהפגין תמיכה בפעילות המסייעת לבנות עוד יסודות משמעותיים וערכיים בברית בין העדות.
הנערים התחברו בקלות לפעילות. צילום: ישראל פרי
יוסף נסראלדין, יו"ר התנועה הדרוזית ציונית, שיבח את רים דגש – האחראית על תוכניות בשיתוף הקהילה הדרוזית והצ'רקסית באגף החינוך של קק"ל – ואת החברים מקק"ל "על הובלת יום עם דור ההמשך, יהודים ודרוזים, מבתי ספר ומכינות קדם צבאיות. אכן נבנו נדבכים חיוניים ונוספים לברית הדרוזית יהודית ביום של עשייה ציונית לאומית לשמה", אמר. ואילו רים מסכמת: "אנחנו בקק"ל נמשיך לפעול למען חיזוק הקשר, קירוב לבבות ושיתופי פעולה הדדיים שמאפשרים למשתתפים ללמוד זה על זה ולסייע זה לזה במסלול עצמו כמו גם לאחר מכן במהלך החיים עצמם במגוון ערוצים".