ביום הזה מתפרסם שירו הראשון של נתן אלתרמן – "בשטף העיר"
נתן אלתרמן נולד בוורשה ב-14 באוגוסט 1910 לבלה (רופאת שיניים) וליצחק אלתרמן, מחלוצי גן הילדים העברי, והמנהל הראשון של מחלקת החינוך בעיריית תל אביב. כשהיה בן 15, עלה לארץ עם משפחתו שהתיישבה בתל אביב.
בן 19 כבר יצא אלתרמן לצרפת להשתלמות באגרונומיה, ושם גם פירסם את שירו הראשון, ב-12.3.1931, "בשטף העיר" שרואה אור ב"כתובים". ביולי 1934, עת חזר ארצה, החל לכתוב טור קבוע בעיתון "דבר" בשם "סקיצות תל אביביות", שעליו חתם בשם העט "אלוף נון".
אלתרמן נמנה עם חבורת אברהם שלונסקי ולאה גולדברג שמרדו בממסד הספרותי של אותם הימים. אחד משיריו הידועים הוא "מגש הכסף", שהודפס ב"דבר" ב-19 בדצמבר 1947, עם פרוץ קרבות מלחמת העצמאות, ומתאר את תרומתם של הלוחמים להקמת המדינה ואת מחיר הדמים שנדרשו לשלם עליה. במלחמת העצמאות התגייס אלתרמן לצה"ל ובאוקטובר 1948 השתתף במבצע יואב.
אלתרמן, שנהג לשבת בקפה כסית בתל אביב היה ידוע בשפתו האירונית ובסגפנותו החומרית. ב-1935 נשא לאישה את השחקנית רחל מרכוס וב-1941 נולדה בתו היחידה, המשוררת תרצה אתר, עבורה כתב את השיר "שיר משמר" (שימרי נפשך), שלימים הולחן בידי סשה ארגוב. ב-1938 מפורסם קובץ שיריו הראשון "כוכבים בחוץ", שנחשב לאחת מפסגות יצירתו של אלתרמן. השיר הפותח את הקובץ הוא "עוד חוזר הניגון" הידוע, שזכה לביצועים שונים, ביניהם זה של חוה אלברשטיין וברי סחרוף.
אלתרמן כתב מספר מחזות תיאטרון, עיבד את המחזה "שלמה המלך ושלמי הסנדלר" למחזמר מצליח, כתב פזמונים ללחניהם של נעמי שמר, משה וילנסקי, סשה ארגוב, יאיר רוזנבלום, ואחרים (ביניהם "ספני שלמה המלך", "מסעות בנימין מטודלה", "על אם הדרך", "אליפלט", "כלניות", "אני מצפת", "זמר שלוש התשובות" ורבים אחרים), ותרגם מחזות מאת מולייר ושייקספיר.
ב-1968 זכה אלתרמן בפרס ישראל לספרות, אז גם הופיע ספרו האחרון "המסכה האחרונה". נתן אלתרמן נפטר בגיל 60, ב-28 במרס 1970, ונקבר בבית הקברות קריית שאול. אלתרמן השפיע רבות על השירה העברית החדשה.