בשל צפיפות המקום בבית קק"ל הוחלט כי ההכרזה עצמה תתקיים במוזיאון תל אביב לאומנות, ששכן בבית דיזנגוף.בבית זה, מעל דוכן הנואמים, הקריא דוד בן-גוריון, שהיה יושב ראש "מועצת העם", את מגילת העצמאות, והכריז על הקמתה של מדינת ישראל.מאחר שלא היה די זמן להעתיק אל מגילת הקלף את הנוסח הסופי של הכרזת העצמאות, שאושר בתום הישיבה שנערכה בבוקר אותו יום בבית קק"ל, חתמו חברי וחברות מועצת המדינה הזמנית בתום ההכרזה על חלקה התחתון של מגילת קלף ריקה.למוחרת הכרזת המדינה פלשו צבאות של חמש מדינות ערב לארץ, והחל שלב נוסף במלחמת העצמאות.
נשאל: למה היה חשוב לנציגי היישוב היהודי להכריז על מדינה? מה בעצם אומרת ההכרזה?
נסביר: המגילה מסבירה לעולם למה צריך להקים מדינה עבור העם היהודי, ומציגה את העקרונות המובילים שיהיו למדינה החדשה.
נשאל: האם זו משימה פשוטה או מסובכת? איך מנסחים הכרזה כזו, ומי מנסח אותה?
נביא דוגמה: אילו היינו מכינים ארוחה משותפת שמשתתפים בה טבעונים, צמחונים, אוכלי בשר, רגישים לגלוטן, רגישים ללקטוז, מתנגדים לכלים חד-פעמיים, כאלה ששותים רק בכוסות זכוכית ועוד ועוד – מה היינו צריכים לעשות כדי לאפשר לכולם ליהנות מהארוחה ולצאת ממנה שבעים?נמקד את התשובות בנושאים של הסכמה, התגמשות, ויתור, פשרה.
כמו תכנון ארוחה לאנשים רבים עם העדפות שונות מאוד ואפילו סותרות – כתיבת מגילת עצמאות של מדינה חדשה היא דבר מורכב מאוד, כי מדובר במסמך שיאגד קבוצות גדולות של אנשים עם דעות וערכים שונים.
נציג גלריה של תמונות של האנשים שחתמו על המגילה, וננסה לזהות יחד מאפיינים שונים של האנשים.
נסכם: כדי להכריז על עצמאות כל האנשים האלה היו צריכים לשתף פעולה ולהחליט יחד על מה להכריז, איך להתנסח, ומה להגיד לעולם. ואלה היו אנשים ממש שונים, חלק היו דתיים וחלק חילונים, חלק היו חקלאים, חלק רופאים וחלק עורכי דין – כל אחד מהם הגיע מארץ אחרת, ולכל אחד מהם היה חשוב משהו אחר... אז איך מחליטים? אפשר לשתף פעולה?
נחלק את הקבוצה לשישה צוותים וניתן לכל צוות חלק אחר ממגילת העצמאות שעבר פישוט לשוני (החלק הראשון של המגילה ארוך במיוחד, ולכן חולק לשני חלקים קצרים יותר) – ראו נספח 1 בקובץ המערך להדפסה.
על הצוותים לקרוא את הקטע שקיבלו ולהכין קטע ראפ בן שלוש דקות, שמעביר את התוכן של הקטע בצורה יצירתית וחווייתית. בהתאם לאפשרויות ולזמינות של כלים דיגיטליים (טלפונים חכמים או מחשבים), אפשר להציע למודרכים להיעזר בכלי AI לצורך כתיבת הראפ בהשראת הקטע שקיבלו.
עם תום הזמן נזמין את כל הצוותים להרכיב יחד את הקטעים שקיבלו, ולגלות מה הסדר הנכון של הקטעים במגילה. כעת, כל צוות בתורו, על פי הסדר הנכון, יציג את קטע הראפ שלו מול שאר הקבוצה.
למגילה היו טיוטות רבות, ותהליך הכתיבה החל כשלושה שבועות לפני מעמד ההכרזה. בשל הדחיפות הגדולה לקראת מעמד הכרזת המדינה, לא הספיקו להעתיק את הנוסח המלא של הכרזת העצמאות לקלף המגילה. מסיבה זו קרא דוד בן-גוריון את ההכרזה מתוך דף נייר פשוט, וחברי מועצת העם חתמו על קלף אחר, שחובר מאוחר יותר למגילת הקלף הרשמית.