מסיק הזיתים מתבצע בסתיו ועד החורף, בהתאם לזן ולשימוש המיועד בפרי. קיימות מגוון דרכים למסוק זיתים, בהן שיטות מסורתיות כמו חביטת הענפים או חליבתם בידיים, וכן שיטות מודרניות ממוכנות שמייעלות את העבודה
יבול הזית הוא סירוגי: עונה עשירה בפרי ולאחריה עונה ענייה בפרי. הסיבה העיקרית לכך היא הפניית משאבים של העץ לצרכים שונים.
הזיתים גדלים רק על הענפים של השנה שעברה. בשנה בעלת יבול משובח, העץ משקיע בעיקר בגידול זיתים ובשנה זו הוא לא מגדל ענפים חדשים. המשמעות היא שבשנה שלאחריה העץ אינו יכול לגדל זיתים רבים שכן אין עליו ענפים רבים מהשנה הקודמת, ולפיכך הוא משקיע בשנה זו בגידול ענפים. בשנה שלאחריה שוב יהיה יבול פרי גדול כיוון שלעץ ענפים רבים חדשים מהשנה שעברה וחוזר חלילה.