על הפארק
צידי האפיקים והאיים הקטנים שביניהם מכוסים בסבך צפוף של צמחייה, בעיקר של קנה מצוי ועצי ערבה, היוצרת "יער" של גדות נחלים. בנוסף לערבה בולטים כאן צמחי גדות אופייניים כמו עץ המילה הסורית, בעל העלים המשוננים; הרדוף הנחלים, הפורח בקיץ בפרחים ורודים גדולים; ופטל קדוש, המניב בקיץ פרי כהה וטעים. במרחק מה מן המים צומחים בעיקר עצי שיזף מצוי. בסבך הצמחייה נחבאים עופות רבים כמו אנפה וסופית ובמים שוחים צבי ביצות ודגים רבים.
הפארק משלב מגוון של אתרים ומתקני נופש ובהם מסלולי סיור מסומנים, אתר טחנות קמח עתיקות ובו אמות מים ובריכות, האתר הארכיאולוגי של בית צידה, שיט בקייקים ובאבובים, מדשאות, שולחנות פיקניק, פינות חמד לאורך פלגי הירדן, ברזיות מים, מתקני שעשועים לילדים, מזנונים ושירותים ציבוריים.
זרימת מים בפארק הירדן. צילום באדיבות צוות הפארק
"תופעת טבע" - טיול לילי וחיזיון אור-קולי
עם רדת החשכה פארק הירדן מתעורר לחיים. אורחי הפארק מוזמנים לטיול לילי להיכרות עם הטבע ובעלי החיים בפארק וההיסטוריה של המקום. החוויה מפעילה את כל החושים ומתאימה לכל הגילים.
הסיורים יוצאים בימים חמישי ושישי מ-19:30 עד 21:30.
אופי המסלול: טיול לילי נינוח בשביל מסומן ונוח להליכה. אורך המסלול קילומטר וחצי.
ההשתתפות בסיור בתשלום ובהרשמה מראש.

אתרים ומסלולי הליכה
אתרים
טחנות הקמח
בתחומי הפארק פעלו בעבר לפחות תריסר טחנות קמח שהתבססו על שפע המים הזורמים בירדן. לטחנות הגיעו המים בארבע תעלות מטויחות. אחת מהן שופצה, והיא מוליכה מים לאורך 600 מטרים אל שתי טחנות ששוחזרו בסמוך לחניון המרכזי.
טחנות הקמח הן מטיפוס "טחנות מגלש" שבהן גלשו המים במגלשה אלכסונית לקומה התחתונה של המבנה. שם הם סובבו גלגל כנפיים גדול. הגלגל סובב באמצעות ציר את אבן הרכב שנמצאה בקומה העליונה, שם נטחנו גרגרי החיטה. טיפוס אחר של טחנות הוא "טחנות ארובה" שנבנו במקומות שבהם היו רק מעט מים והם צנחו בארובה גבוהה, דבר שהגביר את כוחם.
מסלול טחנות הקמח (האדום). צילום באדיבות צוות הפארק
בית צידה
בבקעת בית צידה, בחלקו הדרומי-מזרחי של הפארק, נמצא תל משפע. בימי בית ראשון שכנה כאן העיר צר, בירת ממלכת גשור. נבנו בה ארמון, חומה איתנה ובניינים מרשימים. גשור קיימה קשרים הדוקים עם המלך דוד שנשא לאשה את מעכה, בת תלמי מלך גשור שילדה את בנם אבשלום. הבקעה נמצאת מצפון – מזרח לכנרת. בגלל הסחף הרב שהצטבר בה נוצרו בשטח אפיקים משניים העוקפים את הירדן. לקראת שפך הירדן לכנרת הם מתאחדים ונשפכים כנהר אחד אל האגם.
משמעו של השם בית צידה הוא "בית הדיג". בימי בית שני שכן כאן כפר דייגים והמקום היה עשיר בדייג. פיליפוס, בנו של הורדוס, פיתח את האיזור ושינה את שם היישוב ליוליאס, על שמה של אשת הקיסר הרומי אוגוסטוס. בבית צידה נולדו שלושה שליחים של הכנסיה הנוצרית, פטרוס, אחיו אנדרי ופיליפוס. ישו ביקר במקום וביצע בו את נס הלחם והדגים והשיב את מאור עיניו של עיוור. מאוחר יותר העתיקה המסורת הנוצרית את נס הלחם והדגים לטבחה.
בתחילת המרד הגדול נגד הרומאים נערך בקרבת העיר קרב עם צבאו של יוסף בן מתתיהו שבו נהרסה העיר. ההריסות נחשפו על ידי החוקר אדוארד רובינזון באמצע המאה ה19-. חלקים מהעיר המקראית ומכפר הדייגים נחשפו בשנים האחרונות ובאתר הוכשר מסלול טיול משולט.
עין משפע
למרגלות תל בית צידה נובע מעיין הנמצא מדרום-מערב לאתר. ליד הנביעה יש בריכה יפה שממנה זורמים מים לירדן.
עין משפע. צילום באדיבות צוות הפארק
מסלולי הליכה (כל המסלולים מסומנים ומשולטים)
מסלול טחנות הקמח
סימון השביל: אדום.
אופי המסלול: מסלול הליכה נוח בין פלגי הירדן וטחנות קמח חרבות, בצל עצי ערבה נאים ובלב צמחיה שופעת.
משך ההליכה כ-40 דקות.
המסלול טבעתי, והוא מתחיל ומסתיים באתר הטחנות.
מסלול עדן
סימון השביל: צהוב.
אופי המסלול: מסלול הליכה נוח לאורך הירדן, בצל עצי ערבה ו"מנהרות" קנה מצוי.
משך ההליכה: כ-30 דקות.
המסלול מתחיל בגשרון שליד חורשת האקליפטוס בחלקו הדרומי-מערבי של הפארק ומסתיים באתר טחנות הקמח.
מסלול אמות המים
סימון השביל: כחול.
אופי המסלול: מסלול העובר לאורך פלגי הירדן, בין שרידי טחנות קמח ישנות.
בקיץ יש להימנע מלטייל במסלול בשעות החמות של היום.
משך ההליכה: כשעה וחצי.
מסלול טבעתי שמתחיל ומסתיים באתר טחנות הקמח.
מטיילים בבית ציידה. צילום: יעקב שקולניק