קק"ל העניקה 71 מלגות לסטודנטים עולים מצרפת

בקק"ל ממשיכים בהגשמת החזון לקידום החינוך בישראל כחלק מהעשייה הציונית. יו"ר קק"ל: "התמיכה בסטודנטים מצרפת תורמת לקירוב יהדות העולם לישראל".

כחלק מפעילותה לקידום תחום החינוך בישראל העניקה קק"ל 71 מלגות מקרן סיוביצ'י לסטודנטים עולים חדשים מצרפת. המלגות הוענקו יחד עם קק"ל צרפת המלגות הוענקו בטקס מרגש שהתקיים ב-29 באוקטובר 2018 במכללה האקדמית נתניה שבה לומדים רוב הסטודנטים שזכו במלגות.

טקס חלוקת המלגות נערך בהשתתפות נציגי קק"ל צרפת פינו אדרי וחיים כהן, נשיא המכללה האקדמית נתניה פרופ' יעקב הרט, מנהלת דסק צרפת בקק"ל אתי לנקרי, רכזת קרנות ומלגות בקק"ל רבקה ריי, רכזת הקמפוס הפרנקופוני שמעניק סיוע לסטודנטים עולים מצרפת במכללה ניקול פרחי ויושבת ראש הקמפוס הפרנקופוני קלוד ברייטמן.

הסטודנטים מקבלי המלגות בטקס בנתניה. צילום: יוסי זליגר, ארכיון הצילומים של קק"ל
הסטודנטים מקבלי המלגות בטקס בנתניה. צילום: יוסי זליגר, ארכיון הצילומים של קק"ל

נציג קק"ל צרפת חיים כהן הביא בפני משתתפי הטקס את דברי יו"ר קק"ל דני עטר, שנבצר ממנו מלהשתתף באירוע: "בערב זה אני גם רוצה למסור את תנחומינו לקהילה בפיטסבורג, ש-11 מחבריה נרצחו בדם קר ביום שבת האחרון. קק"ל משקיעה רבות בפרויקטים רבים בתחום החינוך, כדוגמת בתי קק"ל למצוינות שהוקמו במספר יישובים ברחבי הארץ. זאת במטרה להכפיל את מספר התלמידים שמסיימים בהצלחה את מבחני הבגרות. לדוגמא, בנצרת עילית מספר התלמידים שסיימו בגרות צמח ב-30%, ולבית קק"ל למצוינות יש חלק משמועתי בכך. גם הסיוע לסטודנטים לא זר לקק"ל, ואנו פועלים בנושא זה בארץ ובעולם. קרן סיוביצ'י היא הסנונית הראשונה, ובימים אלו אנו פועלים לייסוד קרנות נוספות שתתמקדנה במתן סיוע לסטודנטים בפריפריה".

את הטקס הנחה ראש הטקס בקק"ל אנדי מיכלסון שעלה לפני שנים רבות מאוסטרליה וסיפר למשתתפים כיצד המלגה שקיבל בזמנו סייעה לו רבות בהתחלת הדרך החדשה בארץ. בחלק האומנותי של הטקס הופיעה מיכל דהרי, שסיימה לאחרונה את לימודי המשפטים במכללה.

הטקס נפתח בדברי ברכה מפי נשיא המכללת האקדמית נתניה פרופ' יעקב הרט שאמר לסטודינטים מקבלי המלגות: "הגעתם לכאן לקחת חלק בחיים במדינת ישראל ולהרגיש בעצמכם את תחושת הארץ שלנו. יש ביניכם מי שעזבו את משפחה, חברים ובית והגיעו לישראל למסע של תוכן רוחני והעשרה, שבמהלכו אתם התעשרתם וגם העשרתם אותנו. למדתם עברית והשקעתם במערכת הלימודים שהוכנה במיוחד עבורכם, ואנו בטוחים שאת העושר הרוחני הזה תישאו עמכם במשך כל חייכם. אתם המשענת והכוח שלנו.

לפני שנה הוקמה בקק"ל צרפת קרן מלגות ייחודית שמעניקה לסטודנטים עולים מצרפת דמי קיום. מדובר בסיוע משמעותי וחיוני לסטודנטים העולים הצעירים, שמתמודדים עם הוצאות רבות. ברצוני לציין גם את הקמפוס הפרנקופוני של המכללה, שבשיתוף עם קרנות ותורמים פרטיים, מעניק מידי שנה מלגות שכר לימוד משמעותיות לסטודנטים העולים הזכאים להן. אנשי הקמפוס הפרנקופוני מלווים את העולים גם בסיוע פדגוגי ובחונכות אקדמית.

לכבוד הוא לי לציין בהזדמנות זו את תחומי הפעילות והעשייה העיקריים של קק"ל: ייעור וסביבה, מים ושיקום נחלים, התיישבות ופריצת דרכים, חינוך ונוער, תיירות ופעילות ביערות ובפארקים, מחקר ופיתוח. קק"ל תורמת לחינוכם של אלפי בני נוער בישראל ובתפוצות ותורמת לחיזוק הקשר למולדת".

נציגי קק"ל בישראל ובצרפת מעניקים את המלגות לסטודנטים העולים. צילום: קק"ל
נציגי קק"ל בישראל ובצרפת מעניקים את המלגות לסטודנטים העולים. צילום: קק"ל

נציג קק"ל צרפת פינו אדרי הוסיף כי "הקרן לחלוקת מלגות לסטודנטים עולים חדשים מצרפת הוקמה במטרה לעודד סטודנטים יהודים מצרפת לבחור ללמוד בישראל. אנחנו יודעים שהיתה לכם אפשרות ללמוד באוניברסיטאות מובילות בסורבון, מרסיי וטולוז ללא תשלום שכר לימוד. רוב הסטודנטים העולים התחנכו בצרפת בבתי הספר היהודיים ובתנועות הנוער, והחלטתם לעלות לישראל היא תוצאה משמחת של המסר הציוני שהובער אליהם שם. אני מבקש להודות לכולכם על שבחרתם להגיע וללמוד בישראל ולהבטיח שאנחנו תמיד אתכם".

לדברי יו"ר הקמפוס הפרנקופוני במכללה האקדמית נתניה קלוד ברייטמן, "לפני 15 שנה הקמנו במכללה את המרכז הפרנקופוני, שמשמש בית עבור העולים מצרפת. מעל במה זאת אני מבקשת לומר לכם תודה. בתרומתכם אתם מאפשרים לצעירים להגשים את חלומותיהם".

הסטודנטית לרפואה בטכניון אילנה טוויטו שיתפה את משתתפי טקס הענקת המלגות בסיפורה האישי: "באוקטובר 2014, בגיל 19, קיבלתי החלטה כבדת משקל לעזוב את המשפחה בצרפת והגעתי לתל אביב במטרה להיות רופאה בישראל. היה בטוח יותר להישאר בצרפת, אבל החלטתי לפעול על פי הרגש והלב, ואכן העלייה לישראל היתה עבורי סוג של לידה מחדש. עד כמה שהחלום יפה, המציאות הייתה שונה. הגעתי לכאן לבד כשלא ידעתי עברית, לא עברתי מבחן פסיכומטרי ולא הכרתי את המוסדות להשכלה הגבוהה בישראל. התחלתי לעבוד כמדריכת פסיכומטרי ובדרך פגשתי אנשים וארגונים שסייעו לי. לאט לאט, החלום קרם עור וגידים והתקבלתי ללימודי הרפואה שתמיד חלמתי עליהם.

האושר שחוויתי לווה בצורך להתמודד עם אתגרים אחרים: שכר הדירה כבר לא היה באחריות השירות הלאומי ונאלצתי להפחית את שעות העבודה כדי להתמקד בלימודים האקדמאיים. הפתרון למצוקתי נמצא כאשר שמעתי על קק"ל ועל הקרן על שם מירי ואדי סיוביצ'י, ואני מבקשת להודות לכם על כך שאתם מעניקים לנו סיוע כלכלי שנותן לנו שקט נפשי ומאפשר לנו להתמקד בלימודים. בזכותכם אוכל להמשיך בדרכי, להצליח ולהצטיין בלימודי הרפואה. תודה שאתם מגשימים לנו את החלומות בישראל".

טוויטו ייצגה בטקס את 71 הסטודנטים מקבלי המלגות שעלו מצרפת ולומדים באוניברסיטאות ובמכללות ברחבי הארץ. לכל אחד מהם הוענקה מלגה שנתית בסך 8,500 ש"ח לתקופה של שלוש שנים או עד לסיום התואר. כספי המלגות הוענקו השנה בפעם הראשונה, והם תרומה מקרן מיריי ואדי סיוביצ'י. בני הזוג סיוביצ'י ז"ל היו אנשי רוח שהחזיקו בבעלותם מספר תיאטראות בפריס, ובצוואתם ביקשו לתרום לקק"ל כדי להקים קרן מלגות לסטודנטים עולים מצרפת שלומדים בישראל, סטודנטים מהפריפריה וסטודנטים ששירתו בצה"ל כחיילים בודדים.

בתום הנאומים והברכות עלו הסטודנטים לקבל את המלגות, שהעניקו להם על ידי נשיא המכללה האקדמית נתניה פרופ' יעקב הרט ונציגי קק"ל צרפת פינו אדרי וחיים כהן.

לכתבות נוספות בחדשות קק"ל