קק"ל, באמצעות יחידת המדען הראשי, מעוניינת לקחת חלק במיזם משותף עם המכללה האקדמית ספיר ח.פ 580322451 (להלן: "החברה") בהוצאה לפועל של מיזם משותף מרכז חדשנות ויזמות ספיר. קק"ל באמצעות מרכז החדשנות והיזמות במכללת ספיר (מרכז ח"י בספיר) שם לעצמו כמטרה לטפח את הרוח היזמית והחדשנית של הסטודנטים הלומדים בו, ולהוות עוגן של יזמות וחדשנות עבור האזור כולו. במסגרת המרכז פועלות 8 מעבדות נושאיות בתחומים שונים ובהן: עירוניות דיגיטלית, אתגרים בתעשייה- HLS , תרבות וחינוך, משפט וטכנולוגיה, גיימינג, ICT, בריאות ופורמטים טלוויזיונים. משימתם היא להקים מיזם (סטארטאפ) בתחום התוכן של המעבדה. בכל שנה מתפתחים במרכז היזמות של המכללה לפחות 15 מיזמים בתחומים הקשורים לקיימות ובפרט בתחומי הסביבה והחקלאות.
המעבדות והקליניקות מייצרות אקו-סיסטם פנימי לקידום יזמות. במסגרת המרכז נוצרים בכל שנה כ- 35 פרוייקטים שונים. הפרוייקטים המצטיינים זוכים להמשך תמיכה לאחר תום התכנית מתוך כוונה להביאם לרמה בה הם מסוגלים לגייס משאבים ולצאת לדרך עצמאית.
בשנת הלימודים הקרובה. ולאור אירועי ה 7 לאוקטובר תוקדש הפעילות בכלל המעבדות לפיתוח מיזמים שייתנו מענה לאתגרים שלאחר המלחמה ובפרט בתחומי הקיימות והסביבה. (להלן ביחד: "המיזם המשותף").
במסגרת המיזם המשותף, אשר תכניו ואופן הוצאתו אל הפועל יגובשו ע"י ועדת היגוי של נציגי המכללה ונציגי קק"ל.
הקמת וועדת היגוי משותפת שתפקידה יהיה לבחור את המיזמים הנבחרים בתחומי הקיימות המתפתחים במכללה. הוועדה תכלול שני נציגים ממכללת ספיר ושניים מקק"ל. ככל שיידרש תיוועץ הוועדה עם גורמים חיצוניים.
הצגת אתגרים ספציפיים של הקק"ל בפני משתתפי התכנית.
פיתוח מיזמים בתחומים שונים תוך עידוד המשתתפים להתמקד במיזמים העונים על אתגרי קק"ל.
מיזמים אלו יזכו לליוויי אישי ומואץ שיינתן על ידי צוות מנטורים ייעודי שייבחר במשותף ע"י קק"ל, ומנהלי מרכז חי בספיר.
המיזמים הנבחרים יציגו לוועדה המשותפת את התקדמותם ובסוף תכנית הלימודים יציגו את המיזמים בפני בעלי עניין ומשקיעים אשר ייבחרו ע"י הוועדה המשותפת.
הוועדה תדאג לזמן את המיזמים הנבחרים למפגשים/האקטונים/מיטאפים שיערכו בתחום ואף תסייע בידם להשתתף באירועים רלוונטיים בחו"ל ככל שייתקיימו כאלו הוועדה תדאג למיתוג ולפרסום התכנית המשותפת למכללת ספיר קק"ל. דגש רב יושם על היבטי האימפקט האזורי ועל מרכזיות התכנית במכלול המאמצים לשיקום האזור.
הוועדה תדאג לקיומם של אירועים פיסיים או מקוונים אשר ימתגו את קק"ל כגוף המוביל מחקר, יזמות, הכשרה, קיימות וצמיחה בגליל.
התוכנית תמומן לשנה אחת בהתקשרות עם שתי אופציות להארכה בנות שנה כל אחת.
הוועדה תדאג לזמן את נציגי קק"ל הרלוונטיים לכל אחד מהכנסים והאירועים בשיתקיימו במסגרת התכנית.
הוועדה תדאג לזימון גורמים רלוונטיים מהקק"ל או אחרים להרצות באירועים ובכנסים שיאורגנו ע"י המרכז ויקדשו לנושא הקיימות.
המיזם המשותף, אשר עלותו הכוללת הינה כ- 627,942, יתקיים במכללת ספיר, כאשר חלקה של קק"ל יהיה עד לסכום של -270,000 ₪ או עד ל-50% מעלות כלל המיזם המשותף בפועל, הנמוך מבין שניהם. יובהר כי השתתפות קק"ל במיזם מותנית באישור ועדת שותפויות וכי אין בפרסום זה משום התחייבות מצד קק"ל.
גורם המבקש לבצע פעילות דומה שלא למטרות רווח בסכום שלא עולה על 50% מעלות המיזם בכללותו והינו בעל נסיון מעשי רלוונטי בתחום, מוזמן לפנות לסבין שטרית לוי באמצעות המייל_sabins@kkl.org.il, זאת לא יאוחר מתאריך 19/5/25.
טלפון לאישור קבלת המייל בלבד: 050-3411140