גידי ירכב לנו סולו

למעלה מאלף קמ של שבילים עבור רוכבי האופניים. צילום: גיא חלמיש
למעלה מאלף ק"מ של שבילים עבור רוכבי האופניים. צילום: גיא חלמיש

מגיל חמש הוא רוכב על אופניים, אך חיידק האופניים תפס אותו באמת רק בשנת 2000. הדרך שבה התגלגלו העניינים משם ועד שהתחביב הפך לחלק מעבודתו בקק"ל, היא סיפורו של גידי בשן, רכז קהילה ביער ואחד האנשים מאחורי אלף קילומטרים של שבילי אופניים בישראל

חיידק האופניים של גידי

אם תהיתם פעם איך נולד שביל אופניים, מה מצבה של ישראל לעומת העולם וכמה שבילי אופניים עוד אפשר לפלס, הישארו עמנו. שיחה עם גידי בשן, רכז קהילה ביער, אזור ההר בקק"ל, בתפקידו הרשמי, ומפתח מערכות שבילי אופניים ברמה ארצית בתפקידו הלא רשמי, אבל המעשי בפועל, תעשה גם לכם חשק לשמן את העצמות והאופניים ולצאת לדווש.
גידי למד לרכוב על אופניים בגיל חמש, כמו כל ילד רגיל ושובב בשכונה. אמנם חיידק רכיבת ההרים תפס אותו רק בשנת 2000, אך החיידק הפך לתחביב רציני, וגידי היום נמנה עם המשקיעים באופניים ובאבזורם, אחד שיוצא לשטח "מסודר".

אבל גידי לא השאיר את התחביב אצלו בחנייה, וגלגל אותו הלאה למקום עבודתו. זה 28 שנה שגידי עובד חרוץ בשירות קק"ל, ועיקר הנאתו שמורה לכל מה שקשור בתכנון ארצי של שבילי רכיבה מותאמים לאופניים, או כמו שהוא יחדד: אפשר לרכוב גם בשבילי 4X4. רק שהכוונה היא לשבילי סינגל – ברוחב 90-60 ס"מ ובאורך של 30-15 ק"מ.

חיידק שהפך לתחביב רציני. גידי והאופניים על שבילי קקל. צילום: יוסי זמיר
חיידק שהפך לתחביב רציני. גידי והאופניים על שבילי קק"ל. צילום: יוסי זמיר

איך אתם בוחרים היכן להכשיר שבילים?

"אנו בוחרים את האזורים שבהם מכשירים שבילים לפי שני שיקולים מרכזיים. שיקול אחד הוא אזור פופולרי – הכשרת שבילים כחלק מהשירות לציבור, למשל כמו ביער בן שמן. שיקול שני הוא מצבים שבהם אנו רוצים למשוך קהל, שיגיע לבקר במקום, יראה נוכחות וישמש מגן אנושי לאזור כאזור תיירותי ירוק, כמו ביער עדולם, שם מדובר בפארק חדש שנפתח זה מכבר לציבור עם הרבה מאוד אתרים ארכיאולוגיים מרתקים".

כמה זמן לוקח להכשיר שביל?

"תכנון שבילים אורך מספר חודשים, והביצוע – כמה נוספים. בימים אלו אנו מכשירים שביל סינגל בעין-רפא, ותושבי הכפר עוזרים לנו במשימה. צריך לפנות סלעים, לגזום, ובמקרים נדירים אנו כורתים או מעתיקים עצים למקום אחר".
קק"ל החלה בהכשרת שבילי אופניים בשנת 2005, וכיום מתפארת ביותר מאלף קילומטרים של שבילים, המתפרשים בכ-50 שבילים ויותר ברחבי הארץ. "הגענו לנקודת רוויה מסוימת", אומר גידי לגבי המשך התכנון, "ישראל קטנה והתחביב, מרגע שתפס, התפשט כמו אש בשדה קוצים ופעלנו במהירות להכשיר שבילים. אני מאוד שמח שגופים נוספים גם מכשירים שבילים, וכיום, בשיתוף פעולה עם רשות הטבע והגנים, אפשר לרכוב גם בשביל ישראל באופניים".

טיולי אופניים למשפחות. צילום: גידי בשן, באדיבות קקל
טיולי אופניים למשפחות. צילום: גידי בשן, באדיבות קק"ל

האם יש עתיד לתיירות אופניים בישראל?

"לישראל יש פוטנציאל אדיר להפוך למעצמת תיירות אופניים, על פני 500 קילומטרים של מדינה, עם תוואי נוף משתנה ותנאי מזג אוויר מגוונים, אפשר לרכוב בחורף בדרום ובקיץ בצפון. לצערי זה עדיין לא אפיק תיירות מרכזי של ישראל – הישראלים בעיקר נוסעים עם אופניים לאירופה. מבחינת תשתיות, עמדנו בכיסוי מהיר של הארץ, אנחנו מעט מפגרים מול אירופה וארה"ב בכל מה שקשור לשילוט ומיפוי, אבל בסך הכול אנחנו מאוד גאים".

חמשת השבילים המומלצים של גידי לרכיבה עממית

  1. שביל הסטף – השביל עובר בשדות מעובדים סביב הר איתן בנופים מרהיבים.
  2. יער בן-שמן – 65 ק"מ של שבילים אופניים.
  3. דרך הפסלים – ביער צרעה הנשיא.
  4. פארק יצחק רבין – בין עצי המחט ביער אשתאול.
  5. נחל כסלון ומסלולים נוספים ביער הקדושים – יד אנה פרנק בפרוזדור ירושלים.

לשבילים מומלצים נוספים היכנסו למסלולי אופניים מומלצים באתר e-yarok.

משקיעים בשבילי האופניים בארץ. צילום: יוסי זמיר
משקיעים בשבילי האופניים בארץ. צילום: יוסי זמיר

קדימה אחריי לסיירת האופניים!

בימים אלו גידי בשן מוביל יוזמת התנדבות חדשה, והקים את סיירת האופניים הראשונה של קק"ל, הפועלת באזור הסטף ונס הרים. קק"ל הכשירה 23 רוכבי אופניים חובבים לשמש לה עיניים בשטח, תפקידם לרכוב בשבילים, לדווח על מפגעים ובעיות שילוט ולכוון מטיילים.
מעוניינים להתנדב? קראו כאן על אפשרויות ההתנדבות בקק"ל.

 

גידי ממליץ: פסל שנים עשר השבטים במסלול דרך הפסלים ביער צרעה (יער הנשיא). צילם: יעקב שקולניק