לקק"ל שלוש משתלות עצים, בהן מגדלים כמיליון שתילים מדי שנה:
ניהול היער של קק"ל מבטיח קיום מגוון רחב של ערכי טבע ייחודיים, כולל מגוון מרהיב של פרחים וצמחים, בתי גידול ייחודיים עבור בעלי חיים, אתרי קינון חשובים עבור ציפורים ועופות, ועוד.
קק"ל משקמת יערות שנפגעו בשריפה על בסיס התחדשות טבעית. בשלב הראשון, מוציאים מהיער עצים שרופים המהווים סכנות בטיחותיות. בהמשך, הטיפול ביער מתוכנן על סמך סקר שעוקב אחר ההתחדשות הטבעית. לאחר שנה או שנתיים, נעשית התערבות נוספת לפי הצורך.
יערות ישראל עומדים בפני שלושה איומים עיקריים:
קק"ל מטפחת מטעי חרובים וזיתים, ביניהם כאלה שניטעו לאחרונה וגם עתיקים, ומשחזרת את נופי התרבות של ישראל, תוך שיפור המגוון הביולוגי. שילוב עצים רחבי עלים ועצי פרי מעשיר את היערות, והופך אותם ליותר בני קיימא ומהנים עבור המבקרים. השתילה מותאמת לכל אזור: עצי פרי ליד מקורות מים, ומינים עמידים לבצורת כמו שיטה באזורים צחיחים כגון יער יתיר.
בנוסף, יערני קק"ל אוספים מינים של עצי בוסתן מקומיים מפינות נידחות בארץ שבהן קיומם בסכנה. המטרה היא לשמר את הבסיס הבוטני של עצי הבוסתן בישראל. עצי הפרי גדלים בתנאים אופטימליים, המבטיחים את המשכיות מאגר הגנים של הזנים המיוחדים של בוסתני ישראל.
קק"ל מפתחת ביערות ומסדירה פעילויות פנאי מגוונות, כולל אזורי פיקניק, טבע ומסלולי מורשת, מסלולי רכיבה על אופניים, ומרחבי פעילות קהילתיים - כולם עם נגישות מרבית לבעלי מוגבלויות. אתרי פיקניק ופנאי רבים כוללים בשטחם תצפיות נוף, מסלולי הליכה עבור מטיילים בכל הרמות, ומאות קילומטרים של שבילי רכיבה על אופניים. שירותים נוספים כוללים "שבילי הליכה לבריאות", משחקים, תחנות כושר, נקודות מידע וכבישים מסומנים היטב עם שלטים ומפות.
קק"ל משתפת פעולה עם 25 קהילות עירוניות סמוכות ליערות, ופועלת יחד עם התושבים והעיריות לטפל ולטפח את השטחים הירוקים הללו. יערות אלה משמשים כ"חלונות ראווה ירוקים" ומוקדי פעילות עבור הקהילות. המתנדבים, המכונים "נאמני היער הקהילתי", מקדישים זמן ומאמץ לטיפוח היערות, לעריכת סקרים ולהדרכת תושבי העיר בנושאי טבע ומורשת תרבותית.
היכנסו לערכת עצי ארץ ישראל ותיהנו מתכנים והסכתים נוספים»
מחפשים עוד פעילויות וחידונים? היכנסו למדור "עצים ויער" שלנו»