זרעים של אחדות ביער להב

בסימן אחדות: כל הנוטעים בתמונה קבוצתית. צילום: יואב דביר
בסימן אחדות: כל הנוטעים בתמונה קבוצתית. צילום: יואב דביר
שבעה זוגות, בעלי רקע שונה ודעות שונות, ממקומות שונים בארץ, נטעו יחד באירוע הנטיעות המרכזי של קק"ל לשנת תשע"ח ביער להב. המשותף לכל הזוגות, שנטעו בסימן "נוטעים למען האחדות", הוא שיחד הם מהווים את החברה הישראלית ומאחלים לנו המשך צמיחה משותפת
 
מאת: אהובה בר לב
"לא פשוט לגדל עצים בישראל, כי לכל עץ מאפיינים שונים וצרכים משלו", אמר יו"ר קק"ל דני עטר, בפתיחת אירוע הנטיעות המרכזי של קק"ל. "כמו העצים, כך גם האנשים בארצנו – בני דתות שונות ובעלי דעות שונות. אבל בלי כל אותם עצים ואנשים, זו לא אותה ארץ ישראל ולא אותה חברה ישראלית".
מי שהגיע לאירוע, שהתקיים ביום שלישי, 30.1.2018, ביער להב, ועמד בסימן חיזוק האחדות בחברה הישראלית, יכול היה להרגיש את החגיגיות והתקווה באוויר, ולהתרגש יחד עם זוגות הנוטעים ומאות הנוכחים. "בט"ו בשבט השנה אנו מובילים מהלך ייחודי, שבמסגרתו אישי ציבור וחברה בולטים בישראל, בעלי עמדות שונות ולעיתים סותרות, נוטעים יחד עץ כסמל לאחדות החשובה בחברה. הנטיעה המשותפת מזכירה לנו כי המשותף לנו גדול מהשוני וגובר על מחלוקות היומיום וכי כוחנו באחדותנו. קק"ל ממשיכה במסורת ארוכת שנים של עשייה חברתית ומעודדת ביטוי של הפנים המיוחדים בחברה, ובחיבור לרוח החג המיוחד הזה". הוסיף דני עטר.
חגיגיות ותקווה באוויר. ילדות ביס נוטעות. צילום: יואב דביר
חגיגיות ותקווה באוויר. ילדות בי"ס נוטעות. צילום: יואב דביר

הנטיעות החלו, וזוגות הנוטעים עלו ובאו:

  1. המגישה והדוגמנית טהוניה רובל, שנטעה עץ יחד עם פקד עדן טפט, קצינת חקירות במשטרת ישראל, על רקע המחאה והמאבקים בין הקהילה האתיופית ומשטרת ישראל בשנה האחרונה.
  2. פיני בדש, ראש המועצה המקומית עומר, נטע יחד עם סאלם אבו עייש, ראש המועצה המקומית לקייה, על רקע המתיחות בין היישובים היהודים בנגב והמגזר הבדואי ובמיוחד לאחר הפיגוע בערד.
  3. ראג'י סבאתין, מוביל דעת קהל מהכפר חוסאן, ועודד רביבי, ראש המועצה המקומית אפרת, נטעו גם הם ביחד. השניים מייצגים מחלוקת מדינית עמוקה.
  4. הרב גלעד קריב, מנכ"ל התנועה הרפורמית, נטע יחד עם השייח הבדואי סאלמה אלמלארי מרהט – במפגש בין-דתי.
  5. נעה בניטה, חניכת הצופים, ונוה דנינו, חניך בבני עקיבא אופקים.
  6. תלמיד חילוני נטע יחד עם תלמידה דתית מהרשת החינוכית המעורבת "מיתרים".
  7. והנטיעה המרגשת מכל הייתה זו של יו"ר קק"ל, דניאל עטר, שנטע עץ יחד עם עדי גולדשמיט בן ה-11, החולה במחלת ניוון השרירים הנדירה דושן, זאת כדי להעלות את המודעות למחלה.
בנוסף, נטעו תלמידי בתי ספר 70 עצים לציון 70 שנה למדינה.
טהוניה רובל ועדן טפט: על רקע המחאה והמאבקים בין הקהילה האתיופית והמשטרה. צילום: יואב דביר
טהוניה רובל ועדן טפט: על רקע המחאה והמאבקים בין הקהילה האתיופית והמשטרה. צילום: יואב דביר

"הלוואי שתהיה אחדות אמיתית"

"כולנו רוצים אהבת חינם ולא שנאת חינם", אמרה טהוניה רובל במהלך טקס הנטיעות. "הלוואי שתהיה אחדות אמיתית, ולכן יש את הרגעים האלו, כדי לאחד את הקצוות גם בין יוצאי העדה האתיופית לבין המשטרה".
השייח סאלם אבו עייש, ראש מועצה מקומית לקייה, אמר "אני תמיד חושב שהכי טוב שיהיה שלום בין הבדואים והיישובים היהודים ושנהיה קרובים תמיד. אני תמיד אומר שלפני שעושים שלום בחוץ צריך לעשות שלום בפנים, אנו שכנים ובני דודים. מקווה שיהיה שלום אינשאללה. ואילו פיני בדש, ראש מועצה מקומית עומר, הסביר ש"עצים בנגב ואיכות הסביבה לא מבדילים בין יהודים וערבים, אלא תורמים לכולם. הנטיעות הללו הן אינטרס משותף שעושה טוב לכולם ללא קשר למוצא, ולכן יש לשמור על הנגב ירוק".
הטקס נערך בהנחיית תמיר סטיינמן, כתב חדשות 2 בדרום. ילדי להקת צלילי אופקים הנעימו בשירי ארץ ישראל. נציג צה"ל שרון ועקנין קרא את תפילת הנוטע ונתן את האות לתחילת הנטיעות הטקסיות.
להעלות את המודעות למחלת דושן. דני עטר ועדי גולדשמיט. צילום: יואב דביר
להעלות את המודעות למחלת דושן. דני עטר ועדי גולדשמיט. צילום: יואב דביר

"העצים חשובים לסביבה וגם לבני אדם"

ליאור ורונאל, שהגיעו לאירוע ונטעו גם הם עץ, לומדים בבית הספר נטעים מיתרים בבאר שבע, שלומדים בו תלמידים מבתים דתיים, מסורתיים וחילוניים, והוא מהווה מודל לחיים משותפים. "למדנו כמה העצים חשובים לסביבה, וגם לבני האדם", אמר ליאור בן ה-11. והוסיף: "בזכות הנטיעות שלנו המדבר יהיה עוד יותר ירוק". חברו לכיתה רונאל הוסיף: "כיף לצאת לטבע ולנטוע עץ. אני מקווה שבעוד כמה שנים נחזור לכאן ונראה איך העצים גדלו".
הילדים נטעו מיני עצים מקומיים שונים, ביניהם אלה, אשל, שיטה, שקמה ושיזף. מגוון המינים מוסיף ליופיו של היער ותורם לבריאותו. מה שנכון לעצים נכון ודאי גם לאנשים, כאשר הגיוון האנושי מעשיר את החברה ומחזק אותה.
"אני מאחל לכולנו חג קק"ל שמח", בירך סאלם אבו עייש, ראש מועצת לקיה, הכפר הבדואי הסמוך ליער. "כולנו עובדים יחד בשיתוף פעולה למען כל תושבי הנגב, וכולנו רוצים שהנגב יהיה ירוק". עמיתתו סיגל מורן, ראשת המועצה האזורית בני שמעון, ביטאה את אהבתה לאזור: "יש אנשים שאומרים להם נגב, והם חושבים רק על מדבר, חול ואבק. אנחנו רואים בנגב בית, התחדשות והזדמנות". היא הביעה את הערכתה העמוקה לפעילותה של קק"ל לפיתוח הנגב: "נטעתם יערות, הקמתם חניונים, בניתם מאגרים, הכשרתם קרקעות, פיתחתם שבילי טיול והפכתם את הנגב למקום שנפלא לחיות בו".

נעה בניטה, חניכת הצופים, ונוה דנינו, חניך בבני עקיבא אופקים. אחדות בין תנועות הנוער. צילום: יואב דביר