ספטמבר 2015: מדוושים בפארק הירדן - הסינגל סגור לרכיבה

דיווש מעל נופי הכנרת. צילום: גיא חלמיש
דיווש מעל נופי הכנרת. צילום: גיא חלמיש

16.03.2023: סינגל פארק הירדן סגור לרכיבה בשל ליקויי בטיחות. הימנעו מכניסה אליו. יתר אתרי הפארק פתוחים.

 

שביל האופניים מתחיל בכניסה נסתרת אל אחד הפארקים העמוסים במדינה, עובר דרך נקודות עניין וארכיאולוגיה, ותמיד אפשר לעצור באחת מפינות החמד לאורך גדות הירדן ולטבול במים הצוננים. דיווש נעים!

צריך לדייק בכניסה, אבל אם הצלחתם לאתר אותה בקלות ומצאתם את הכניסה לפארק אתם בדרך הנכונה. פארק הירדן הוא אחד מהפארקים העמוסים ביותר במבקרים בישראל, ולא בכדי. מדובר בחבל ארץ יפהפה, הטובל בירוק, מים ונופי רמת הגולן והכנרת, ומתאים לטיול בכל עונות השנה, למעט בחודשי החורף הגשומים.

אורכו של שביל האופניים הוא שמונה ק"מ, רובו שביל מישורי ומתאים למשפחות, עם זאת ישנן שתי עליות בתחילת המסלול ובסופו, וקטע נוסף הדורש רכיבה טכנית על אדמת טרשים. למתקשים מומלץ ללכת את המקטעים האלה עם האופניים ביד ועדיין ליהנות ממרבית הרכיבה.

במשך שעתיים רכיבה, ואפשר להאריך את הטיול בהתאם לכמות העצירות והטבילות שתבצעו, צפוי לכם שביל שעובר דרך צמחיית גדות עבותה, מפגשים עם נהר הירדן, מעיינות, ריכוז מרשים של טחנות קמח בחורבת בטיחה וביקור בתל צידה המוזכר במקורות ומיוחסים לו סיפורים מיתולוגיים על ישו ונסים שביצע במקום.

למדוושים בימי הקיץ מחכים פירות הפטל המבשילים בדיוק בעונה זו, ואין כמו לקטוף, לשטוף ולטרוף פרי עסיסי באמצע הדרך. עוד מעטרים את השביל שיחי הרדוף הנחלים, עצי שיזף מצוי, איקליפטוסים לנוח בצלם ועץ שקמה עתיק. אם תשבו בשקט ותסתכלו היטב, אולי תצליחו להבחין בעופות מים כמו אנפה וסופית, צבי ביצה ודגים.