נתחיל ברחבת החניה של חורשת השיטה המלבינה, שמקורה בסוואנות הלחות של מזרח אפריקה, והיא נקראת כך בשל הגזעים המלבינים שלה. בארץ היא צומחת בר בכמה מקומות, שהם הצפוניים ביותר בעולם והיא מסוגלת להתרבות בשיטתיות מניצנים שנמצאים בשורשים שלה. נפנה אל תל שמרון, ומכאן נטפס לצד גדר שנמצאת ליד בית הקברות של נהלל. נמשיך מעט בשביל מסומן כחול ומשם נפנה שמאלה במדרון, שעליו נמצאים עצי חרוב רבים, עד שנגיע לפסגת תל שמרון.
השם "שמרון" נזכר במקרא שלוש פעמים, אבל יש חוקרים שטוענים ששם היישוב היה "שמעון". העיר העתיקה ששכנה כאן זכתה למעמד חשוב בשל מיקומה האסטרטגי על אם הדרך והשטח החקלאי שלה. בראש התל נפגוש עמדת שמירה ישנה שבה נמצאים חרכי ירי. טיול במרחבי התל יזכה אתכם בתצפית על עמק יזרעאל באזור נהלל, וחלקים של הכרמל, הרי נצרת, מגדל העמק וטבעון.
הסיור בתל הסתיים? נפנה עכשיו למסלול המסומן בירוק ונרד עימו בזיגזג. בדרך נראה משטחי בטון רבים, שהם שרידים למעברת שמרון, שבה הקימו העולים החדשים שבאו לארץ אחרי מלחמת העצמאות את בתיהם. נחצה גיא שבתחילתו ובסופו צומחים שני עצי אלון מרשימים. לאורך הדרך נפגוש במערות קבורה רבות ומתקנים עתיקים שחצובים בסלע. לאחר שנעבור על פני אבן עגולה – שריד לבית בד עתיק – נחלוף על פני כמה עצי אורן גדולים, שהם שריד ליער המלך שנטעה קק"ל בשנת 1935 לכבוד המלך ג'ורג' החמישי.