נפתח בשאלות:
אפקט החממה דומה רק בחלקו לדרך הפעולה של חממה. בשני המקרים נכנס אור שמש ומחמם: דרך תווך שקוף של האטמוספרה או החממה. בשני המקרים החום נלכד ליד פני השטח. אבל בעוד שבחממה המבנה מונע מהאוויר החם להתרחק, באטמוספרה החום נלכד באופן מורכב יותר, שנסביר בהמשך.
נדגיש: אפקט החממה הוא הכוח המניע את שינוי האקלים, והיום נלמד על הגורמים לו.
נחלק את הכיתה לחמש קבוצות, וניתן לכל קבוצה כרטיסייה לבחירתה. כל קבוצה תעמיד את הניסוי לפי ההנחיות בכרטיסייה שקיבלה. קובץ כרטיסיות להורדה»
נקרין את שקפים 2-11 במצגת ונלווה אותם בהסברים.מצגת אפקט החממה להורדה»
נעצור את המצגת ונציג בקצרה את הצ'אטבוט המבוסס AI שבחרנו:Claude AI\Google Bard\ChatGPT
נבקש מכל קבוצה להיזכר בתעשייה שבכרטיסיית הניסוי שלה ולשאול את הצ'אטבוט על הקשר בין התעשייה שבחרה לפליטת גזי חממה. לאחר מכן, נבקש להכין נאום קצר/ סרטון ולהציג לכיתה באמצעותו את הקשר בין שני הדברים. נקצה לנושא כ-15 דקות.
עם תום הזמן נזמין כל אחת מהחוליות להציג את נאום המעלית שהכינה ("פיץ'" – נאום קצר בן חצי דקה המעביר את הרעיונות העיקריים בצורה מושכת), ולענות על שתיים-שלוש שאלות מהקהל.
נבדוק את תוצאות הניסוי:
לסיכום נקרין את שקף 14 במצגת – עוגת פליטות גזי החממה כפי שהיא מתחלקת בין התחומים השונים.
זאת עוגת פליטות גזי החממה האנושיות.
נשאל: אילו מקורות פליטה מתקשרים באופן ישיר לחיי היום-יום שלנו? נביא יחד דוגמאות.
נשאל: מה צריך לעשות כדי להביא לשינוי פליטות? נפרט את הפתרונות: גם שינוי מדיניות של מקבלי ההחלטות והממשלות, וגם שינוי בחיים הפרטיים שלנו.
נזכיר למודרכים: "אם מבינים שאפשר לקלקל – מבינים שאפשר לתקן" – בשיעורים הבאים נדבר על פתרונות אפשריים לבעיה שנוצרת.
נקרין את שקפים 16 עד הסוף: בהתאם לקשב ולזמן שנותר – נקרין את שקף 16 ואת השקפים שאחריו, המפרטים פתרונות אפשריים להשפעה של התעשיות שהצגנו בפעילות. ניתן גם לשמור את החלק הזה של המצגת לשיעור הבא.