בדצמבר 2024 חנכה קק"ל את סימון שביל סובב נחל השופט, שמשלב את האטרקציות המוכרות והאהובות לאורך השביל המונגש של הנחל עם הליכה במרחבים הפתוחים והיערות היפים של רמת מנשה
חניון פרור נקרא על שמו המקומי של קטע זה בנחל השופט - ואדי פורייר. על פי דוח רשות העתיקות לסיכום החפירה הארכיאולוגית במקום, שכנו כאן יישובים מאז התקופה הניאוליתית עד התקופה הביזנטית.
ממגרש החניה פרור נצא בשביל החוצה את דרך הפארק ונצעד במורד הדרך בעקבות הסימון הסגול של שביל מגידו. משמאל – יער קק"ל שזכה לדילול כדי לאפשר לצמחייה הטבעית להתחדש. מימין – שדה שבו מגדלים בדרך כלל חיטה לתחמיץ ומעבר לו מציינת שדרת עצי הערבה את מהלכו של נחל השופט. נוף השדות, היער והנחל ילווה אותנו במשך רוב הטיול.
לאחר כחצי קילומטר השביל מתקרב לנחל ואפשר להציץ בו מבין עצי הערבה ומשוכות הפטל. מי שמחפש מקום מוצל להפסקה יצעד עוד 300 מטר אל "הברושים" – חורשה ובה כתריסר ברושים גבוהים.
אפשרות נוספת למנוחה היא להמשיך עוד כ-600 מטר, לפנות בצומת ימינה על פי סימון שביל מגידו, ולהגיע לחורשת החרובים, עוד מקום נחמד לעצירה. חדי העין יוכלו לגלות במשטח הסלע הלבן שבשולי החורשה, קרוב לערוץ הנחל, שתי שורות של גומות חצובות. זהו כנראה "לוח" של משחק הזריעה (מנקלה), מהמשחקים העתיקים שעודם בשימוש.
נמשיך עוד כמה צעדים בשביל ונגיע לבריכות נחל סנין, כאן פוגש השביל שלנו את השביל הנגיש של נחל השופט. בריכות סנין הן בריכות מלאכותיות רדודות המסייעת למיתון זרימת המים בנחל, בעיקר בעת שיטפונות, ובכך גם תורמות למניעת סחף הגדות. המקום הוא מפינות החמד של הנחל.
נמשיך עם השביל הנגיש במורד הנחל אל מפל נחל השופט. המפל הקטן והבריכה שלמרגלותיו יוצרים ביחד מקום ציורי. מרפסת תצפית נגישה צופה על המפל. ליד הבריכה צומחים עצי בוקיצה שעירה. לאחר הגשמים זורם המפל בשצף קצף.
בהמשך השביל נגיע אל תעלת ההטיה ההיסטורית של קיבוץ הזורע והבריכה היפהפייה שלידה. ליד הגשרון, משמאל, נמצאים שרידי טחנת קמח, שניצלה בעבר את כוח המים הזורמים בנחל לטחינת חיטה. טחנה זו היא האמצעית מבין שלוש טחנות קמח שפעלו בעבר בנחל השופט. נראה כי רק בחורף זרמו בנחל כמויות מים שהיה בהן די להפעלת הטחנות.
עתה יש לחצות את נחל השופט בגשרון ולעבור לגדתו הימנית של הנחל, לביקור ב"מערת הגמלים" ול"בריכת הצבים" שלידה. המערה הגדולה, כשאר המערות ברמות מנשה, נחצבה ביד אדם. משערים ששימשה מחצבה שממנה הפיקו את האבן לבניית טחנת הקמח הסמוכה. על פי המיתולוגיה של קיבוץ הזורע, במערה שיכנו גמלים שסייעו בשנות ה-50 לעבודות פינוי גזעים שנכרתו לאחר שריפה ביער.
נמשיך עוד כמה צעדים. מול גדר קיבוץ הזורע נפנה ימינה ונצעד כ-50 מטר למזלג שבילים. שביל מגידו פונה שמאלה, אך אנו נמשיך בדרך העפר הרחבה על פי הסימון השחור. משמאל – מדרון מכוסה ביער קק"ל ומימין – נחל השופט. המסע בגדה הזו של הנחל נמשך לאורך כשני ק"מ, עד למפגש עם דרך הפארק הסלולה. כאן פונים ימינה בצד הדרך הסלולה, חוצים את נחל השופט הזורם על סלעים גדולים ומגיעים מיד לחניית פרור, נקודת המוצא לטיול.
לטיול בשביל סובב נחל השופט באתר הטיולים של קק"ל»