שביל היער
אורך השביל: כמעט 5 ק"מ.
משך הטיול: 2¬-3 שעות.
אופי השביל: שביל מיטיבי לכת, מעגלי ונוח.
הערה: אין לעלות על השטחים המעובדים.
ממגרש החניה פרור חוצים את דרך הפארק וצועדים במורד הדרך בעקבות הסימון הסגול של שביל מגידו. משמאל – יער קק"ל שזכה לדילול כדי לאפשר לצמחייה הטבעית להתחדש. מימין – שדה שבו מגדלים בדרך כלל חיטה לתחמיץ ומעבר לו מציינת שדרת עצי הערבה את מהלכו של נחל השופט. נוף שדות, יער ונחל ילווה אותנו במשך רוב הטיול שלנו.
לאחר כחצי קילומטר השביל מתקרב לנחל ואפשר להציץ בו מבין עצי הערבה ומשוכות הפטל, המעניקות פרי מתוק ובקיץ. מי שמחפש מקום מוצל להפסקה יצעד עוד 300 מ' ויגיע אל "הברושים" – חורשה ובה כתריסר ברושים גבוהים.
כ־600 מ' משם, בצומת, פונים ימינה על פי סימון שביל מגידו ומגיעים לחורשת חרובים, עוד מקום נחמד לעצירה.
כמה צעדים, ליד בריכת נחל סנין, פוגש השביל שלנו את השביל הנגיש של נחל השופט. מכאן, בשביל הנגיש, ממשיכים במורד הנחל אל מפל נחל השופט, אל תעלת ההטיה ההיסטורית של קיבוץ הזורע והבריכה היפהפייה שלידה. ליד הגשרון, משמאל, נמצאים שרידי טחנת קמח, שניצלה בעבר את כוח המים הזורמים בנחל לטחינת חיטה.
עתה יש לחצות את נחל השופט בגשרון ולעבור לגדתו הימנית של הנחל, לביקור ב"מערת הגמלים" ול"בריכת הצבים" שלידה. עוד כמה צעדים ואנו מול גדר קיבוץ הזורע. כאן פונים ימינה וצועדים כ־50 מ' למזלג שבילים.
שביל מגידו פונה שמאלה אך אנו נמשיך בדרך העפר הרחבה על פי הסימון השחור. משמאל – מדרון מכוסה ביער קק"ל ומימין – נחל השופט, אלא שהפעם אנו במעלה הנחל, בצדו השני, יכולים להציץ בו מפעם לפעם.
המסע בגדה הזו של הנחל נמשך לאורך כשני ק"מ, עד למפגש עם דרך הפארק הסלולה. כאן פונים ימינה בצד הדרך הסלולה, חוצים את נחל השופט הזורם על סלעים גדולים ומגיעים מיד לחניית פרור, נקודת המוצא לטיול.