ברשימה זו נתאר את המסלול מדרום לצפון.
מרחבת החניה הדרומית צועדים מזרחה ועוברים מתחת לגשר שבכביש 22. חוצים חורשת איקליפטוס, וממשיכים לאורכה של תעלת ניקוז ("תעלה 42"), המלווה אותנו מימין לשביל. במרחק של כ-200 מ' מרחבת החניה נפגשים התעלה והנחל. מעט לפני נקודת המפגש נטוי על התעלה גשר, המוביל לסככת תצפית. זה המקום שבו אפשר לראות צמחייה עשירה של גדות נחלים. עם המינים הבולטים נמנים שנית גדולה, גומא ארוך וסוף מצוי.
נחזור לשביל. השביל פונה שמאלה וממשיך לאורך נחל נעמן, המלווה אותנו מימין. לאחר כ-400 מ' נגיע לסככת מתכת גדולה המשקיפה על הנחל. בסככה מוצבים שלטי הסבר על שיקום הנחל ועל עולם הטבע שלו.
אם תפגשו כאן כמה נציגים של הצב הרך, אותו צב ענק שמשקלו עשוי להגיע ל-50 קילוגרמים, אל תתפלאו. רשות הטבע והגנים הביאה לנחל כמה פרטים כדי לגדל גם כאן אוכלוסייה של הזוחל המיוחד הזה, שחי במים מתוקים. בעת הכשרת הנחל זכו גדותיו לשיפוע מתון כדי ליצור אתרי הטלה נוחים לנקבות הצב הרך.
בעל חיים נוסף שראוי להזכיר הוא הדג לבנוּן הירקון. זהו דג כסוף, שאורכו מגיע עד 20 ס"מ. מין הדג הזה מתקיים רק בנחלי מישור החוף של ישראל, והוא נכחד כמעט לחלוטין. רשות הטבע והגנים השיבה את הלבנון לעינות אפק ולעין נימפית, ויש להניח שהדגים ימצאו את דרכם אל הנחל, אם לא עשו זאת עד עכשיו. מבריכות הדגים שבסביבה חדרו לנחל גם דגי אמנון; ואיך אפשר בלי השפמנון, מין "כריש נהרות" שעשוי להגיע לגודל של מטר ואף יותר מכך.
מיד לאחר הסככה הגדולה נפגוש בגשר המרכזי. נעבור לגדה הימנית של הנחל, שם נמצאים חורשת איקליפטוס גדולה וחניון קטן ובו ארבעה שולחנות. נצעד בגדה הזו כ-700 מ' ונוכל ליהנות בדרך מקטע ובו צמחיית נחלים עשירה. קק"ל השיבה לכאן צמחיית בר של גדות נחלים, והיא צומחת כאן באין מפריע כמעט. לרשימת המינים הבולטים נוכל להוסיף כף זאב אירופית, צמח עשבוני שמצמיח גבעול באורך של עד מטר ופרחיו לבנים.
לאחר כ-700 מ' נגיע לגשרון נוסף ולידו מתקן שעשועים לילדים ושני שולחנות פיקניק. נעבור לגדה השמאלית של הנחל. אפשר להתרשם כאן מהאוכלוסייה הענקית של הצמח המכונה חנק מחודד, המטפס על משוכות הפטל שלאורך השביל. הצמח ניכר בעליו דמויי הלב. כבן למשפחת האסקלפיים, גם בעורקי החנק זורם מוהַל חלבי ארסי. רוב החרקים נמנעים ממגע עם הצמח. הפרפר דנאית סדום, לעומת זאת, איננו נרתע ממנו. נקבות הפרפר הכתום מטילות את ביציהן על הצמח והזחלים זוללים ממנו בכל פה ללא כל בעיה.
אורכו של קטע הנחל בין הכניסה הדרומית לצפונית הוא כ-1.3 ק"מ. בכניסה הצפונית נמצא גשרון בטון המשמש את החקלאים באזור. מכאן אפשר להמשיך בגדה השמאלית של הנחל עוד כ-700 מ', ולהגיע לגשר הצפוני ביותר. בינתיים המעבר בגשר אינו אפשרי. בגדה המזרחית של הנחל נמצאת שמורת עין נימפית. כאשר יושלם שם השביל, אפשר יהיה לעבור בגשר ולסייר בשמורה.
עד אז, נחזור באותו שביל לכניסה הצפונית או הדרומית, בהתאם למקום שבו החנינו את הרכב.