נצא מהקיבוץ לכביש 395, נמשיך עוד כ-100 מ' מזרחה ונפנה ימינה בעקבות השילוט המכוון לעין טייסים (סימון ירוק). הדרך סלולה בתחילתה והופכת לדרך עפר עבירה לכל רכב, אם כי אבנונית מעט ויש לנסוע בזהירות. מרחק הנסיעה מהכביש לעין טייסים הוא 2.8 ק"מ. חונים ברחבה קטנה ומטפסים מעט בין העצים במדרון שמימין לדרך, עד לבריכת המעיין.
עין טייסים הוא פינת חמד ובה מעיין קטן הנובע לתוך בריכה. מסביב יש מדרגות חקלאיות, שרידי חווה חקלאית, וכמה עצי בוסתן, ובהם עץ אגוז מלך, עצי לימון ושקד. המעיין נובע על גבי שכבת חוואר בתוך מערה קטנה, ממש מעל בריכת המים. ניקבה חצובה, שאורכה כ-6 מ', מגדילה את שטח פני השכבה נושאת המים ולפיכך גם את שפיעת המעיין. הבריכה (2.5X3.5 מ') עשויה אבנים מסותתות היטב. בשנת 1987 החלה רשות הטבע והגנים לטפח את עין טייסים וסביבתו. במסגרת זו נוקתה הבריכה ושוקמה, ועתה היא מלאה מים כמעט כל השנה.
עין טייסים הוא האתר האחרון בסיורנו. מהמעיין נשוב לכביש 395 וניסע בכביש לצומת עין כרם. בתום הביקור נשוב לכביש ונמשיך לכיוון צומת עין כרם. נוכל לסיים את הטיול בבילוי באחד מבתי הקפה בעין כרם, או להמשיך לכביש 1 ולנסוע לכיוון תל אביב או ירושלים.