מדוע השקיעו בוני חומת טבריה הביזנטית מאמצים כה אדירים בבניית חומה שכזו? ברור שלתוספת לא הייתה משמעות הגנתית מיוחדת על העיר. הסיבה לכך היא כנראה המנזר והכנסייה המיוחדים שניצבו בפסגה המזרחית שבראש ההר. מהכנסייה היה אפשר להשקיף על "ארצו של ישו" – האזור שבו פעל ישו הנוצרי, הטיף את תורתו וביצע ניסים רבים המתוארים בברית החדשה. מכאן נראים היטב כפר נחום, בית ציידה, כורזים, שפך הירדן לכנרת, כנסיית עין שבע (טבח'ה) וכורסיף למרגלות הגולן.
המבנים שבנה יוסטיניאנוס חרבו ברעש אדמה שהתחולל במקום בשנת 749 לספירה. נותרו מהם רק בור מים ממערב למבנה ויסודות של קיר מתחת למבנה מאוחר יותר.
הכנסייה זכתה לשם "כנסיית העוגן", משום שמתחת למזבח הכנסייה התגלתה אבן בזלת בדמות עוגן, שמשקלה כחצי טון. נראה כי האבן נחשבה בתקופה הביזנטית לחפץ מקודש, שנקשר בפעילותו של ישו בכנרת.
מבנה הכנסייה שנראה כיום במקום נבנה במחצית השנייה של המאה השמינית, תחת שלטון האסלאם. זו הייתה כנסייה גדולה, שאורכה עמד על 28 מ'.
הכנסייה נבנתה במתכונת של בזיליקה, כלומר היא בעלת אולם תווך ושתי סיטראות משני צדדיו. התקרה נתמכה בשני טורים של עמודים, שבעה זוגות עמודים בכל טור, ששרדו באתר יחד עם הכותרות שלהם. רצפת הכנסייה הייתה עשויה טיח לבן, ששולבו בו קטעי פסיפס. גם החצר, ממערב לפתח, הייתה מעוטרת ברצפת פסיפס בצבעים שחור ולבן. במרכז החצר נחצב בור מים ריבועי, שאסף מים מגגות המבנה. הכנסייה פעלה עד סוף התקופה הצלבנית (המאה ה-13), או עד ראשית המאה ה-14.
מכאן מומלץ לבקר ביער שווייץ, שמצפורי הנוף הרבים שבו צופים אל הכנרת. היער, שנקרא כך על שום תרומת ידידי קק"ל בשווייץ, משתרע לאורך חמישה ק"מ, בין טבריה עילית בצפון לאכסניית "פוריה" בדרום.
מומלץ להגיע גם לעין פוריה הנמצא במתלול המזרחי של הר פוריה, כקילומטר ממזרח לפוריה עילית.