ים של נתונים

מתוך www.ifitweremyhome.com
מתוך www.ifitweremyhome.com
10 ספטמבר 2013

המחשות חזותיות של מידע עוזרות להעביר בבהירות את שפע המספרים והנתונים שעומדים בבסיס הסוגיות הסביבתיות שמעניינות אותנו. קיבצנו לכם כמה מהמוצלחות בעינינו

בעידן שלנו, הרווי בחידושים ובהתפתחויות, קצב האירועים ושפע המידע מקשים עלינו להישאר מעודכנים בכל הדברים החשובים לנו ושמעניינים אותנו. בעיה נוספת של עודף המידע היא שקשה לנו לעבד אותו – להשוות, להבין, לברר מה המשמעות. למזלנו יש בעולם אנשים מוכשרים רבים שאוהבים לקחת את כל הנתונים הגולמיים האלה ולהפוך אותם לאינפוגרפיקות מרהיבות ומועילות. ההמחשות החזותיות של המידע באמצעים גרפיים שונים כמו איורים, תרשימים ואנימציה מאפשרות לנו להבין ביתר קלות את משמעותם של המספרים המורכבים שעומדים בבסיס הגרפיקה, ולקלוט אותם במלוא עוצמתם. לפעמים, הרי, גרף אחד שווה אלף מילים.
אספנו לכם כמה דוגמאות לאינפוגרפיקות מוצלחות מאוד, בעינינו, בנושאי סביבה:
 

כמה דלק נדרש כדי להזיז אדם 560 ק"מ?

רוברט א' די אייזו, מעצב מוכשר מניו יורק, הכין אינפוגרפיקה הממחישה כמה דלק נדרש כדי להעביר אדם 350 מייל (כ-560 ק"מ) בכלי תחבורה שונים – אונייה, מטוס, אוטובוס ואפילו אופניים. תוכלו להתרשם מעבודות נוספות באתר שלו.

 

רגישות לשינויי אקלים

מפות הן מצע נהדר להציג עליו נתונים. במפה זו תוכלו לראות אילו מדינות הן הרגישות ביותר לשינויי אקלים, ואילו לא חשופות לסיכון רב. בזכות המפה קל לראות שמדינות אירופה וצפון אמריקה נתונות בסיכון פחות מאשר מדינות אפריקה, תת-היבשת הודו ומדינות נוספות באסיה. באתר imgur תוכלו למצוא מפות רבות נוספות (ונמליץ גם על מפה המציגה את המדינות שמשתמשות בשעון קיץ).
 

Standby

מחשבון האנרגיה הנחמד הזה יאמר לכם כמה אנרגיה אתם צורכים בהפעלת המכשירים החשמליים השונים, וכמה אנרגיה מתבזבזת בזמן שהם במצב standby. אם זה לא ידרבן אתכם לכבות אותם כשהם לא בשימוש, אנחנו לא יודעים מה כן.

 

לו היה זה הבית שלי

ל-If It Were My Home (לו היה זה הבית שלי) יש קונספט פשוט אך יעיל: הקלד את מיקומך, וכתם הנפט שדלף מהאסדה של British Petroleum (BP) ב-2010 יופיע על המפה. אפשר לראות בקלות מה גודל הכתם שיצרו 780,000 מ"ק נפט שנשפכו למפרץ מקסיקו, סמוך לחופי לואיזיאנה, באסון הסביבתי שנחשב לגדול בהיסטוריה של ארצות הברית. מפחיד.
מאת: מערכת | פורסם בתאריך: 10/09/2013