אז רגע, מסך כחול או נוף ירוק? אתם כמובן יודעים את התשובה הנכונה. השאלה היא מה יענו הילדים. וכדי שגם הם יענו את התשובה הנכונה, מומלץ לכם לנקוט בכמה פעולות קטנות - שיעשו הבדל גדול.
כי ילדים שמטיילים בטבע הם ילדים רגועים, שמחים וסקרנים יותר. ולכו תדעו, אולי פתאום, באמצע הטיול, הם בכלל ישכחו מהמסכים המרצדים שלהם? יש לא מעט הורים שזכו לצפות בנס הזה.
אז בלי יותר מדי הקדמות מיותרות, קבלו כמה טיפים מנצחים שיגרמו לילדים לרצות לטייל בסופ"ש הקרוב – וגם באלו שאחריו.
מחליטים ביחד
כנראה שהסוד הגדול לטיול מוצלח עם הילדים מתחיל הרבה לפני שבכלל יוצאים לדרך. והסוד זה קשור לתכנון משותף של הטיול, עם מעורבות הדוקה של הילדים. אז זה הזמן לשאול אותם מה הם רוצים: מעיינות? יערות? פיקניק? מערות? מומלץ גם להציג להם כמה סוגי מסלולים, ולתת להם לבחור.
ועבור מי שעדיין לא מכירים, זה הזמן להציג את מנוע חיפוש הטיולים של אתר קק"ל, שמאפשר לכם לבצע חיפוש טיול לפי אזור, רמת קושי, אורך המסלול, העונה וכמובן נקודות עניין כגון מעיינות, צפרות, תצפיות נוף, פיקניקים ועוד. תשתמשו בו יחד עם הילדים – אתם עוד תופתעו מהתגובות.
לארוז תיק זה ממש לא תיק
על פי חלוקת העבודה המסורתית, הורים מכינים את התיק לטיול - והילדים, ובכן, ממשיכים לעשות את מה שהם עושים. לכן, כחלק מיצירת מעורבות, שתפו אותם בפריטים ששמים בתיק. אפשר לקחת צעצוע אהוב, ספר לדרך, בקבוק המים של בית הספר ואפילו משקפת או מגדיר חרקים – מה שיבטיח שהטיול יהיה גדוש בהפתעות.
טיול טוב הוא כמו ספר טוב
טיול הוא לא רק טיול. טיול טוב זקוק ל"עלילה", לתפניות, להפתעות, לטוויסטים מעניינים. זו מלאכת מחשבת של בניית מתח ועניין. לכן, נסו לשלב אלמנטים מרתקים ומפתיעים. החלטתם על טיול מערות? הפתיעו עם פיקניק ביער סמוך. הלכתם על מעיין? בקרו בנקודת תצפית מיוחדת מעליו. כך תיצרו חוויה מתמשכת ומעניינת עבור הקטנים, ותכלס – גם עבור עצמכם. אפשר גם לשלב בדרך סדנת יצירה, ביקור באטרקציה כזו או אחרת ומה לא. רק תבחרו.
הפתעות קולינריות
הכינו מראש אוכל טעים שהם אוהבים במיוחד, והפתיעו אותם עם מנות הגורמה האישיות שלהם ברגעים הכי לא צפויים. כי כן, גם אוכל הוא חלק מעלילת הטיול שלכם. בנוסף, אפשר גם להכין אוכל בשטח: לחתוך איתם סלט, להכין טחינה, להתפנק על תה שמכינים עם פק"ל הקפה ועוד.
ילד-דוקומנטרי
עוד לפני שיוצאים לדרך, שאלו את הילדים אם הם מעניינים להיות המתעדים הרשמיים של הטיול המשפחתי. זה אומר לכתוב רשמים, לצלם, ואולי אפילו להפיק יומן מסע קצר ולהעלות אותו כסטורי לרשת החברתית החביבה עליהם. התפקיד הזה ייצור מעורבות מצדם – אבל גם יתרום במידה אדירה לחוויית הגיבוש המשפחתית. ילדים גדולים יותר גם יכולים לשמש כאחראים על הניווט בשטח. רק פקחו עליהם עין כמובן, והישארו על השבילים המסומנים.
סימנתם וי על כל אלו? יש סיכוי טוב שבסופ"ש הבא, המסכים הבוהקים של הקטנים יעלו אבק. שזה מעולה כמובן.