כמעט מדי יום זה קורה: התקשורת הבינלאומית מביאה ידיעות מעניינות המציגות שלבים שונים בהתפתחות הירוקה של תעשיית הרכב העולמית. במאמר שלהלן נביא לכם את המידע המעניין והעדכני ביותר בנושא.
נתחיל ממוקדי הכוח הגדולים בעולם: על פי החלטת נשיא ארה"ב ברק אובמה, הממשל הפדרלי יחליף מכוניות ישנות ובעלות צריכת דלק גדולה במכוניות היברידיות והיברידיות נטענות. הדבר יהווה דוגמה לאזרחי ארה"ב, במטרה ליצור אווירה ציבורית מתאימה ולהפחית את התלות בנפט. מדובר בחלק מיישום הצו המורה לסוכנויות הממשל בארה"ב לקצץ עד שנת 2020 ב-30% מהשימוש בדלקים מאובנים.
גופים ממשלתיים נוספים בעולם מנסים לחתור למעבר לתחבורה ירוקה, אולם נראה שנושא המחירים לצרכן חשוב לא פחות. צעד חיובי נרשם במחירים הסבירים שפרסמה חברת ניסאן לקראת מכירת מכונית הליף (Leaf) בארה"ב וביפן – כ-25,000 דולר לפני מיסים. מסכום זה יש להפחית את התמריץ הממשלתי בסך 7,500 דולר בהפחתת מיסים – יוזמה של הממשל הפדרלי בארה"ב לכל רוכשי מכוניות הפולטות כמות נמוכה של גזי החממה. גם ביפן מתכננים לתת תמריצים שונים. ובאשר לניסאן, הרכב ההיברידי החדש (שמסוגל לנסוע 160 ק"מ עד להטענה הבאה) הושק השבוע, ובתחילת 2011 הוא יושק בכל העולם.
בהמשך לפרסום מחירי מכונית הליף של ניסאן הורידה מיצובישי את מחיר מכונית i-Miev החשמלית והחדשה שלה. מחירה יעמוד על כ-43,000 דולר לפני תמריצי המדינה בארה"ב וביפן. מחיר דומה מציגה ג'נרל מוטורס עם המכונית החשמלית Chevy Volt, שתעלה כ-3,000 דולר פחות מהרכב של מיצובישי. תמריץ נוסף הוא תחנת הטענה ליד הבית, שאותה מבטיחות החברות לכל הרוכשים בתוספת מחיר של 2,000 דולר – שוב, לפני תמריצים והנחות.
מהלך ציבורי חדש יצא לדרך בחודש האחרון בעיר אדלייד שבאוסטרליה, בצורת האוטובוס הראשון בעולם המונע באמצעות אנרגיה סולרית בלבד. כ-70,000 קוט"ש חשמל תייצר המערכת לטעינת האוטובוס שהוצבה על גג התחנה המרכזית. מובן שהאוטובוס אינו מזהם כלל וכלל, ונסיעתו שקטה. והכי חשוב: הוא ישרת את הנוסעים לגמרי בחינם.
כפי ששמתם לב, יפן נמצאת ברשימת המדינות שמשתדלות לקדם ככל האפשר את המכוניות הירוקות, ולא רק במגזר הפרטי אלא גם מחוצה לו. כך פורסם בין השאר שחברת המוניות הונומארו לימוזין מטוקיו תתחיל לעבוד עם "מונית אפס פליטות" חשמלית (רבות מהמוניות היפניות צורכות גז נוזלי, ידידותי לסביבה אף הוא, אולם יקר מעט יותר מההטענה החשמלית). על מנת לעמוד בעומס יש לה גם סוללה שנטענת תוך חצי שעה בלבד (ב-80% מהקיבולת שלה) – מהירות ניכרת לעומת שבע שעות ההטענה שמצריכה כל מכונית חשמלית ממוצעת בשקע חשמלי ביתי רגיל.