מחקר נוסף מציג את תוצאות והשפעות ההתחממות הגלובלית. כתב העת המדעי "ידיעות האקדמיה הלאומית למדעים של ארה"ב" פרסם באחרונה מחקר המעיד על הקצב המהיר של עליית מפלס פני הים. על פי המחקר, כיום הקצב מהיר יותר מבכל נקודת זמן ב-2,100 השנים האחרונות. הסיבה לכך ברורה: מדובר בנזק נוסף כתוצאה מההתחממות הגלובלית והעלייה בטמפרטורות.
במסגרת המחקר נערכה השוואה בין הטמפרטורות שעל פני שטח כדור הארץ לבין השינויים במפלס פני הים. התוצאות מוכיחות על מִתאָם (קורלציה) מתמשך וברור בין גאות וטמפרטורות גבוהות. על פי המחקר, בין שנת 200 לפני הספירה עד שנת 1,000 לספירה נשאר מפלס הים יציב. בימי הביניים עלה המפלס בחצי מילימטר בשנה, ועד לסוף המאה ה-19 (בתקופה המכונה "עידן הקרח הקטן") נשאר המפלס יציב, וחלו בו שינויים קטנים בלבד.
השינוי המשמעותי חל, על פי החוקרים, מסוף המאה ה-19. מאז ועד היום ממוצע השינוי השנתי עומד על יותר מ-2 מ"מ בשנה. פרופ' בנג'מין הורטון, מנהל מעבדת מחקר פני הים באוניברסיטת פנסילווניה, הזהיר כי העלייה בגובה פני הים היא תוצאה בעלת פוטנציאל הרסני, והסביר כי הטמפרטורות הגבוהות ממיסות בפועל קרחונים ומחממות את מי האוקיינוס.
אחד ממחברי המאמר שסיכם את תוצאות המחקר, פרופ' סטפן רהאמסטורף, הסביר כי הממצאים מגבים את ההערכות המוקדמות שלפיהן המפלס צפוי לעלות ב-75 עד 190 ס"מ בין השנים 1990–2100. כעת, הסביר, אפשר לאמת את העיקרון שלפיו ככל שהטמפרטורות עולות – כך מואצת עליית מפלס הים.
Photo by Wolfgang Staudt, cc