היין של היום זה לא היין של אתמול

צילום: ארכיון הצילומים של קק"ל
26 יולי 2011

מחקר שנערך בארה"ב בדק אם ההתחממות הגלובלית משפיעה על רמת האלכוהול ביינות העולם, שעלה ב-1.12% במשך 18 שנים

השפעת ההתחממות הגלובלית על עוד ועוד תחומים העלתה את השאלה אם גם רמת האלכוהול ביינות העולם מושפעת ממנה. על פי מחקר שעיקריו פורסמו במגזין "דקנטר", נראה שהתשובה לכך מורכבת. ההתחממות הגלובלית אחראית רק על חלק. השאר – מעשי ידי אדם.

במסגרת המחקר שוקללו נתוני אקלים מהשנים 1992–2009 ונתונים של יותר מ-129,000 יינות מכל רחבי העולם, שמתוכם יותר מ-80,000 אדומים והשאר לבנים.

החוקרים קבעו את ממוצע טמפרטורות המינימום והמקסימום במדינות שיוצר בהן היין על פי עונת הגידול, וסיווגו אותו על פי מדד "אינדקס חום". התוצאות הראו כי אינדקס החום ברוב המדינות גדל באופן פחות משמעותי מעליית רמת האלכוהול ביינות שיוצרו באותן מדינות באותה התקופה. המחקר הראה כי האחוז הממוצע של האלכוהול ביין עלה במשך 18 השנים האחרונות מממוצע של 12.7% לממוצע של 13.82% – עלייה של 1.12%. מדובר בעלייה גבוהה משמעותית מהעלייה שהייתה אמורה להתרחש לנוכח ההתחממות הגלובלית (0.05% מדי שנה).

בסיכומו של המחקר ייחסו עורכיו את העלייה ברמת האלכוהול להתחממות הגלובלית רק באופן חלקי בלבד, ובאופן משמעותי יותר – להעדפות הצרכנים. ישנם עדיין גורמים אקלימיים, תרבותיים ואנושיים שטרם נמדדו.

קרדיטים לכתבה

כתיבה:  מערכת | פורסם בתאריך 26/7/2011

פוסטים דומים