ראש ממשלת פלנדריה, אחת משתי האוטונומיות המרכיבות את ממלכת בלגיה, נטל השבוע פסק זמן קצר מלוח זמנים עמוס בפגישות כלכליות ומדעיות בישראל, כדי לטעת עץ בחלקת האח"מים למרגלות "יד קנדי" בהרי ירושלים.
ראש הממשלה כריס פיטרס (Kris Peeters) הגיע לישראל בראש משלחת המורכבת מראשי שבע האוניברסיטאות הפלמיות הגדולות, אנשי עסקים ותעשיינים בלגיים, המבקשים כולם להעמיק את הקשרים המדעיים והכלכליים עם ישראל, אם בתחומי המחקר והפיתוח ואם בתחום האנרגיה וחיפושי הנפט והגז.
כשהוא מלווה בפמלייתו, שכללה גם את שגרירת בלגיה בישראל בנדיקט פרנקינה (Bénédicte Frankinet) ואת שגריר ישראל בבלגיה ז'אק רווח, הגיע ראש הממשלה פיטרס לאתר "יד קנדי", הצופה על נופיו המרהיבים של יער עמינדב. נציג קק"ל אבינועם בינדר קיבל את פני המשלחת וסיפר לאורחים הנכבדים על ההיסטוריה של "יד קנדי", על סמליות המבנה הצופה על הרי יהודה ועל שפלת החוף ועל פעילות הייעור של קק"ל בישראל.
במהלך הטקס הודה ראש ממשלת פלנדריה על ההזדמנות שניתנה לו לטעת עץ בישראל: "בעיניי, לנטיעה יש משמעות של מתן כבוד. בנטיעה יש סמל לעתיד, לחיים, לדיאלוג ולשלום".

לאחר שנטע עץ בחלקם האח"מים ההולכת ומוריקה במורדות "יד קנדי", אמר ראש הממשלה פיטרס כי ביקורו בישראל מרובה-מטרות ובעל השלכות מעשיות על פיתוח קשרי הכלכלה בין בלגיה לישראל: "אני עומד בראש מדינה בת 6 מיליון תושבים, המהווים את החלק המבוסס יותר בממלכה הבלגית. אני מייצג חזון של מדיניות תעשייתית מסוג חדש, ובכוונתי להעמיד את פלנדריה במהלך כהונתי בין חמש הכלכלות המובילות באירופה. אני רואה בתפיסה של 27 מדינות אירופה מאוחדות עניין חשוב מאוד לעתידה של היבשת. כעת הנושא הבוער ביותר הוא המשך קיומה של סולידריות אירופית לצורכי סיוע למדינות שכלכלתן במשבר".
את עץ האלה נטע ראש הממשלה בסיועם של שגרירי בלגיה וישראל: "אני מתכוון לחזור לבקר כאן ולהשקות את העץ" אמר האורח, ואבינועם בינדר השיב: "יש להשקות את העץ אחת לשבוע בימי רביעי. אתה מוזמן להשתתף בהשקיה בקביעות".