בתערוכה לעתים אנו מתעכבים יותר מול תמונה מסוימת ולעתים אנו מסתפקים במבט שטחי או חולפים על פניה ללא עניין. הקשר בין הצפייה של המבקר לתצלומים שעל הקיר הוא הנושא של הפרויקט החדש "טבע דומם, מידע חי – אמנות וטכנולוגיה בין המרחב המוחשי לדיגיטלי", שעורכת
מכללת שנקר.
במסגרת הפרויקט והתערוכה יוצגו 13 תצלומים מתוך הסדרה Divers Faits של האמנית אולגה קיסלבה. את החלל מנהלת מערכת ממוחשבת המודדת את כמות המבקרים והזמן שהם מקדישים לצפייה בכל עבודה. בהתאם לנתונים שאוספת המערכת בזמן אמת משתנה מערכת התאורה והסאונד בכל צילום, כך שלמעשה כאשר הצופים מקדישים זמן רב יותר לצפייה בתצלום, כך הוא מואר יותר והסיפור שלו ברור יותר.
בנוסף לכך מתוכננת המערכת לייצר הקשרים באמצעות אור וסאונד בין התצלומים השונים, שגם הם משפיעים על חלוקת התאורה בין התצלומים. אחת המטרות של השינוי הזה היא לעורר את תשומת לבו של המבקר להשפעה שלו על היררכיית התאורה בתערוכה אשר כפועל יוצא מציעה מרחב צפייה דינמי המשתנה עם מבטו של המבקר בה. האינטראקציה בין כל תצלום לצופה משנה את מערכת היחסים בין התצלומים ומעצבת את חוויית הצפייה של המבקרים הבאים.
הפרויקט והתערוכה יתקיימו בשני חללים. האחד – מרכז אדמונד דה רוטשילד בתל אביב והאחר – משכן האמנים בהרצליה. אפשר לצפות בתערוכה החל מתחילת השבוע השני של חודש יולי.