להתחדש – אאוט… להתיישן – אין!

07 ינואר 2019

קדחת השופינג  משפיעה באופן ישיר על הסביבה. ככל שאנחנו קונים יותר, היצרנים מתאמצים להדביק את קצב הרכישות ומגדילים את תפוקת הייצור המותירה חותמת סביבתית. אז מה אפשר לעשות?

כן, אנחנו מסכימים – לרכוש מוצר חדש ולקרוע מעליו את הניילונים זה בהחלט חוויה מלבבת. אבל בואו נודה על האמת: אותו אושר נמשך בסופו של דבר כמה רגעים בודדים, שהרי מרגע שעשינו במוצר שימוש, הוא כבר משומש…
בין אם נאהב את זה ובין אם לא, אורח החיים המודרני ותרבות השפע מעבירים אותנו לפעמים על דעתנו. אנחנו נמצאים במרדף בלתי פוסק אחר עוד ועוד חפצים שלעיתים קרובות אין לנו באמת צורך בהם וחוטאים בקניות חוזרות ונשנות. הרי ברור שאם כל אחד יסתכל סביבו הוא יגלה לא מעט פריטים שהיה מוטב אילו נמנע מקנייתם.
אבל בואו נשים לרגע בצד את ההוצאה הכספית המיותרת, את חוסר היכולת להתמודד עם דחיית סיפוקים ואת השאלה העקרונית אם אנחנו באמת זקוקים לכל הדברים שאנחנו קונים, ונחשוב על ההשלכות הסביבתיות של התופעה הזאת. קדחת הקניות הבלתי נשלטת משפיעה באופן ישיר על הסביבה. ככל שאנחנו קונים יותר, היצרנים מתאמצים להדביק את קצב הרכישות ומגדילים את תפוקת הייצור המותירה חותמת סביבתית בדמות זיהום אוויר, כימיקלים ורעלים המוזרמים לים ונספגים בקרקע ושאר מרעין בישין. לא זו אף זו, העובדה שחלק גדול מהמוצרים שאנחנו רוכשים מגיעים מהר מאוד לפח האשפה (כי הרי אנחנו רוצים כל הזמן להתחדש), גורמת להכפלת הזיהום והנטל הסביבתי. אז מה עושים? מנסים להתנהל בצורה יעילה ומושכלת יותר. לפני רכישת מוצר חדש, יהיה זה בגד, מכשיר חשמלי או כלי רכב, עלינו לשאול את עצמנו אם אנחנו באמת זקוקים לו. אם אנחנו באמת לא יכולים להסתדר בלעדיו, כדאי לשקול לרכוש אותו מיד שנייה. ככל שנמעיט ברכישת מוצרים חדשים ונתבסס על שימוש מחודש במוצרים משומשים, הרווח שלנו יהיה כפול ויתבטא גם בחיסכון כספי וגם בצמצום הנזק הסביבתי.
אז תתיישנו 🙂

קרדיטים לכתבה

כתיבה: Guy | פורסם בתאריך 07/01/2019

פוסטים דומים