נכחדו ב-2018

07 ינואר 2019

לצד חגיגות השנה החדשה אנא הקדישו רגע להתייחד עם זכר בעלי החיים שנכחדו בשנה החולפת

גם השנה עמדו רבבות אנשים בכל העולם, ספרו יחד לאחור, נפרדו מהשנה החולפת וקיבלו את השנה החדשה בריקודים, בבילויים ובלא מעט זיקוקים. אלא שעבור כמה תושבים על פני הכוכב שעליו אנחנו חיים, השנה הזו הייתה עצובה מאוד. גם בשנת 2018 המשיך תהליך ההכחדה שגרם להיעלמותם של כמה בעלי חיים נוספים. אז בואו נקדיש יחד כמה דקות להתייחד עם זכרם של שניים מהם ולחשוב כיצד אפשר למנוע ממינים אחרים בסכנת הכחדה לזכות באותו גורל מפוקפק…

הנציג הראשון ברשימה ארוכה של בעלי חיים שנכחדו בטבע הוא למעשה כוכב קולנוע… המקאו ספיקס מוכר לכם אולי מסרט האנימציה '"Rio" שאמנם נחשב לסרט לילדים, אך עוסק באחת העוולות הגדולות של בני האדם כלפי בעלי החיים, והיא הציד הבלתי חוקי ומכירת חיות בר בתור חיות מחמד. המקאו הכחול נכחד השנה, ואי אפשר למצוא אותו יותר בטבע, אך עדיין נותר שביב תקווה שכן כ-100 ציפורים עדיין מגודלות בשבי כחלק מתוכנית להחזרתם לטבע. אנחנו מחזיקים להן אצבעות ומקווים שהתוכנית הזאת וגם המסרים שהועברו אל הדור הצעיר באמצעות סרט הקולנוע יעוררו מודעות לנושא.

 

 

אך לא רק ציפורים יש לנו ברשימה, אלא גם בעלי חיים גדולים הרבה יותר כמו הפומה המזרח אמריקאית (Eastern Cougar) אחד החתולים הגדולים והמרשימים שחי ביבשת אמריקה והוכרז ובשנת 2018 רשמית כזן נכחד..

 

פרט לשני היצורים הללו נכנסו בשנה החולפת בעלי חיים נוספים ל"רשימה השחורה" של בעלי חיים בסכנת הכחדה. ברשימה אפשר למצוא יצורים גדולים כמו קופי האורנגאוטן טפנולי, קרנפים ממין קרנף רחב שפה צפוני, מין הדולפינים הננסיים הייחודי הקרוי ואקיטה וגם יצורים קטנים יותר כמו סלמנדרות ממין סלמנדרת ענק סינית ואפילו פרפרים כמו הדנאית המלכותית.
ואם בפרפרים עסקינן, ראוי להזכיר ולהבהיר כי גודלו של בעל החיים אינו עומד ביחס ישר לחשיבותו במערכת האקולוגית. לכל בעלי החיים, גדולים כקטנים, יש תפקיד, זערורי ככל שיהיה, במארג העדין המרכיב את החיים על פני כדור הארץ. וכמאמר אפקט הפרפר, כל הפרה של האיזון הזה יכולה למוטט את המערכת כולה כמגדל קלפים.

אך לצד כל הצער והחששות המלווים אותנו בכל שנה כשאנו עדים לממדי ההכחדה, יש גם נקודות אור ותקווה. לא מעט אנשים טובים עוסקים יום יום בשימור מינים בסכנת הכחדה ובניסיונות להחזיר אותם חזרה לטבע אחרי שגודלו בתנאי שבי כחלק מתוכניות שיקום שונות. בשנת 2018 הצליחו לשקם את אוכלוסיית גורילות ההרים וכעת הן צופות לעבר עתיד טוב יותר. הקרנפים השחורים של צ'ד הוחזרו גם הם לערבות שבהן חיו בעבר אחרי יותר מ-50 שנה, והמומחים מקווים כי האוכלוסייה תשתקם. גם מין בסכנת הכחדה של סלמנדרות שרד בזכות פעילותם הבלתי נלאית של נאמני סביבה עקשניים וכך גם כמה מינים נוספים.

ומה אנו מאחלים לעצמנו ולכם לשנה החדשה? שבשנת 2019 יקטן למינימום מספר מיני בעלי החיים שיימחו מעל פני האדמה ויגדל מספרם של אלו שישוקמו ויחזרו לחיות בסביבתם הטבעית.

קרדיטים לכתבה

כתיבה: Guy | פורסם בתאריך 07/01/2019

פוסטים דומים