גישה:
דרך הגישה לרמת השניים מסתעפת מכביש יקנעם-מגידו (כביש 66), בין סימני ק"מ 28–29. דרך פנימית ששילטה קק"ל מובילה את המטיילים אל חניון החרובים בנחל השופט. מכאן אפשר לצעוד לרמת השניים במעלה נחל השופט, או לנסוע למקום בדרך עפר.
בלב רמת מנשה, במקום שנפגשים נחל השופט ונחל השניים, נוצר עמק קטן וציורי. בצפון סוגרים את האופק המצוקיים הפראיים של הכרמל, אך כאן הכל שלו: שדה קטן, מטעים קטנים, יערות קק"ל, בתי החווה של עמק השלום וקו יפה ורצוף על עצי ערבה המלווים את נחל השופט השוקט. כמו ציור של ואן גוך.
במרכז העמק הקטן ניצבים שני ברושים גדולים. אי אפשר וגם אין זה ראוי להתעלם מהם. העצים הזקופים בולטים בזרוּתם, מתריסים כנגד הנוף הרגוע. זה תפקידם. הם משמשים מצבות חיות לזכרם של יואש זולר ויצחק קליצ'בסקי, אנשי שמירה במושבה יקנעם, שנרצחו במקום הזה ממש בשנת 1936, ימי "המרד הערבי". אחרי הרצח עלה רעיון להקים במקום התיישבות קטנה בשם "רמת השניים", אך הרעיון לא התממש. רק הברושים והשם הרשמי של המקום, "רמת השניים", מנציחים את זכרם.
טיול בסביבה: עמק השלום ונחל השופט
גישה:
היישר מהברושים של רמת השניים.
המסלול:
סמוך לברושים, בגדה השמאלית של נחל השופט, נמצא מבנה קטן ובצדו עצים. זהו עין פארור, המעיין המשמש את חוות עמק השלום, שבתיה נראים ממערב לברושים. בחווה התגורר מאז 1964 חוקר התנ"ך הגרמני הרמן בצנר. מאוחר יותר הצטרף אליו יוסף אלישע מצ'כיה, שהפך לתלמידו. השניים, שהיו חדורי אהבה לעם ישראל, הלכו לעולמם מעט לפני שנת 2000. הם נהגו לקבל אורחים בסבר פנים יפות. כיום מפעילה במקום עמותת לטם, המתמחה בהדרכת טבע לאוכלוסיות עם צרכים מיוחדים, מרכז סדנאות של חקלאות קדומה. המטיילים מוזמנים לבקר בחווה (הכניסה חופשית). מי שהשאיר את רכבו בחניון החרובים, יוכל לצעוד במורד נחל השופט בחזרה לחניון, מהלך כ-2 ק"מ. הנחל הוא חלק מהפארק הביוספרי רמת מנשה, שקק"ל והמועצה האזורית מגידו מקדמים. הדרך רחבה ונוחה והנחל מלווה בשדרה נפלאה של עצי ערבה, שבחורף עומדים בשלכת.