כידוע, בשנים האחרונות נושא גזרות המים וייבוש הגינות שב ועולה בעוצמה הולכת ומתגברת. לפני כארבע שנים נרתמה
שלפ מעבדה חקלאית למשימת מציאת דרכים לחיסכון במים במדשאות. לשם כך השתמשנו בידע ובניסיון שרכשנו בתחום החקלאות והנוי, ולאחר התלבטויות התחלנו לפתח שיטה שיישומה פשוט וזול, ושמאפשרת לחסוך משמעותית בכמויות מי ההשקיה. המחקר שלנו התמקד במציאת הפורמולות והמינונים המתאימים ביותר לביצוע הפעולה, כך שהפתרון מתבסס על מווסתי צימוח ועל חומרים הורמונליים שנעשה בהם שימוש בענף החקלאות. לאחר ניסיונות רבים מצאנו את הפורמולה הנכונה הגורמת להאטת הצימוח – ובכך לחיזוק העמידות בפני עקת מים.
הטיפול נעשה על-ידי ריסוס בשעות הבוקר המוקדמות או לקראת ערב. מיד לאחריו יש לפתוח את הממטרות לחמש דקות על מנת לשטוף את החומר אל בית השורשים. תוך שבועות בודדים אפשר להבחין בהשפעת החומר, ולראות כיצד מפרקי הדשא אינם מתארכים כרגיל אלא נותרים קצרים מהרגיל. במקביל לטיפול
אפשר להפחית את כמויות ההשקיה הסטנדרטיות בכ-30%, ובהמשך, באופן מבוקר, עד 40% מהכמות הסטנדרטית. כמו כן, ניתן לרווח בין מועדי כיסוח הדשא באופן ניכר, שכן הדשא גדל לאט יותר וגבוה פחות. בכל הניסיונות והטיפולים המסחריים שבוצעו, לא נצפו כל מקרים של פגיעה במדשאות או בצמחייה אחרת כתוצאה מהטיפול.
השפעת הטיפול ניכרת כשלושה עד ארבעה חודשים ממועד הטיפול, ולאחר מכן יש לחזור על הטיפול על-פי הצורך. את הטיפול הראשון אפשר לבצע באביב ואת השני במהלך הקיץ. ברוב המקרים לא היה צורך לבצע טיפול שלישי בשנה, אך נתון זה משתנה ממדשאה למדשאה בהתאם לנתוני הסביבה, הקרקע וכו'.
אורי יפה הוא מנהל הפיתוח בשלפ מעבדה חקלאית